Cremesnitter

Cremesnitter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Butterdej
250 g.hvedemel
1 spsk.eddike
250 g.smør
1.5 dl.vand
 
 Creme:
2 æggeblommer
0.5 Vaniljestang
0.5 spsk.hvedemel
1 dl.piskefløde
2.5 spsk.sukker
3 dl.mælk
2 Husblas, blade
 
Opskrift:
Butterdej:
Mel og halvdelen af smørret, eddike og vand æltes til en smidig masse. Lad dejen hvile koldt i ½ time.

Rul den derpå ud og læg resten af smørret på i tynde skiver. Fold dejen sammen og rul den ud igen. Dette gentages et par gange, hvorpå dejen atter lægges koldt. Hvis dejen ikke har optaget smørret, gentages processen.

Rul derefter dejen ud, ikke for tyndt, og skær den i stykker på ca 5x10 cm. Bages ved 250 grader C i 10-15 minutter.

Efter bagningen lægges de afkølede stænger sammen med kagecreme og pyntes med flormelisglasur.


Creme:
Blommer, sukker og vanille røres med den kogende mælk, og cremen får et opkog, hvorpå den udblødte husblas piskes i. Piskes jævnligt under afkølingen. Til sidst røres piskefløden i.

Tips:

Stammer fra sønderjylland





karakterer:
Opskriften er vist 19102 gange,
og udskrevet 238 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu