Marillenknödel (Abrikoskugler)

Marillenknödel (Abrikoskugler), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Frugt - Abrikos

Oprindelsesland : Østrig

ØstrigIndsendt :      Red :

Ingredienser:
125 g.mager kvark
125 g.hvedemel
1-2 æg
 smør
 salt
4-6 spsk.rasp
 sukker
16 sukkerknaller
16 abrikoser eller blommer eller store jordbær
 
Opskrift:
Kom kvarken i et viskestykke og pres væden ud. Derefter sies kvarken gennem en sigte.

Melet sigtes også. 2 spsk. smør varmes op og blandes med kvarken, melet, æggene og saltet i et fad og æltes til en blød dej.

Kernerne fjernes fra abrikoser og blommer, uden at dele dem (Jordbær skal bare lige ha en revne) og i hvert stykke frugt lægges et stykke sukkerknald. Hvert stykke frugt pakkes ind i dej og trykkes fast.

Kom dem herefter i kogende vand, skru ned og lad dem trække (koge svagt) i 10 minutter.

Smelt ca. 40 g smør i en pande og rist 4-6 spsk. rasp deri. Tilsæt sukker og rul alle frugt/dej-klumperne deri.

Serveres varme.





karakterer:
Opskriften er vist 9600 gange,
og udskrevet 138 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Kvark er jo fedtfattig, så jeg tror ikke det er nogen speciel slags kvark der skal bruges til denne opskrift, jeg forstår ikke helt det med viskestykket, mon ikke blot det skal have lov til at dryppe af i et kaffefilter.