Græsk ferskentærte
Hovedingrediens : Frugt - Fersken Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ælt alle ingredienserne til tærtebunden sammen. Rul dejen ud i en tærteform, som prikkes med en gaffel, et stykke bagepapir lægges over dejen og den fyldes op med ris eller tørrede bønner. Bages i ovnen ved 200 grader C alm. ovn i 20 minutter.
Ris eller bønnerne tages op, og gemmes til næste gang du bager tærtebund. Bagepapiret kasseres. Lad ferskerne få et kort opkog i vand. Pil dem, skær dem igennem og tag stenen ud. Læg fersknerne med den buede side opad i tærtebunden. Drys 2 spsk. Sukker over. Læg en strimmel alufolie om kanten, sæt tærten i en 200 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter. Pisk fløden, rør sukker, vaniljesukker og æggeblommerne i og fordel det over ferskerne og bag tærten yderligere 15 minutter. Rist mandelflagerne på en stegepande, drys dem på. Server tærten lun. |
|
Opskriften er vist 94766 gange,
og udskrevet 1824 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.9 (43 stemmer) |
|
Kommentarer Mona - 2016-08-13 15:04:29 Smager ok, men hvordan får man skindet af ferskner/nektarin? Per - 2016-08-09 21:01:01 Pas på med tiden, her blev den rigeligt mørk på angivne tid. Charlotte - 2011-08-28 13:29:37 Rigtig lækker ferskentærte, alt blev bare spist:) Men jeg sprang nu det trin over med at man skulle putte bønner og ris oven på når man bagte tærte dejen, forstod ikke meningen med denne del, måske det kunne blive forklaret bedre:) ? marianne - 2010-09-04 16:10:01 jeg er under uddannelse som ernæringsassistent jeg lavede den i et græsk tema selv mine lærer var meget begejstret for den de var helt vilde den er virkelig kanon god prøv den det oplevelsen værd. anonym - 2009-08-25 08:42:42 Kan man også bruge nektariner istedet for hvis man ikke har nogen ferskner Gitte - 2009-07-25 09:48:58 lige et sprøgsmål, skal den serveres lun eller kan man godt bage den og så fx. medtage den i sommerhus til brug dagen efter..? Trine - 2007-10-04 14:50:32 Dette er en drøm, super nem at lave, og smager super. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne