Bjørns vildtfrikadeller

Bjørns vildtfrikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Frikadeller

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Bjørns vildtfrikadeller, billede 4 Bjørns vildtfrikadeller, billede 1 Bjørns vildtfrikadeller, billede 2 Bjørns vildtfrikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 g.dyrekød
100 g.røget spæk
1.5 dl.Kaffefløde
3 spsk.Hvedemel
1 æg
 
2 tsk.Salt
1 tsk.Peber
1 spsk.Enebær
1 tsk.Timian
 
 Sauce:
3.5 dl.Kaffefløde
 Vildtbouillon
1.5 spsk.Hvedemel
 Salt
 Peber
 
50 g.smør til stegning
 
 
 Røget spæk
 
Opskrift:
Dyrekød, spæk og knust enebær køres gennem kødhakkeren. Røres med mel, æg, salt, peber og timian. Kaffefløde tilsættes til passende konsistens og stilles køligt ca. 1 time.

Frikadellerne steges på pande i smør 5-10 minutter på hver side. Frikadellerne tages af panden.

Sauce:
Panden drysses med mel, resten af fløden tilsættes, spæd op med bouillon til passende konsistens og smag til med salt og peber.

Læg frikadellerne i saucen og server evt. med smørristede små kartofler (risole), tyttebærsyltetøj og valdorfsalat samt ovnstegte skiver af røget spæk.

Røget spæk skæres i tynde skiver og sættes i ovnen på en bageplade og steges sprøde ved 200 grader C. alm. ovn.





karakterer:
Opskriften er vist 27902 gange,
og udskrevet 527 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu