Banoffee pie
Hovedingrediens : Frugt - Banan Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Den uåbnede dåse lægges i en gryde og dækkes med vand. Bringes i kog og småsimrer så i 4 timer.
Fyld ekstra vand på undervejs, dåsen skal være dækket med vand under hele kogningen.
Dåsen afkøles midst 1 time inden den åbnes, kan laves flere dage i forvejen men bør have stuetemperatur ved brug. Sæt gerne kiksene i køleskab inden de puttes i en pose, luk og knus kiksene fint med en kagerulle, hæld de knuste kiks i en skål og hæld den smeltede smør over og rør godt sammen. Fordel kiksene i bunden af en springform ca 22 cm. i diameter og sæt formen i køleskabet i 15 minutter. Skræl bananerne og skær dem i tynde skiver og fordel dem over den afkølede bund. Åben dåsen med kondenseret mælk og fordel den over bananerne og sæt pien tilbage i køleskabet i 20 minutter. Pisk fløde stiv og fordel den over pien og stil den tilbage i køleskabet i endnu 20 minutter. Riv chokoladen fint over pien i et godt lag. Åben formen og løsen siderne med en kniv inden du løfter siden af. |
|
Opskriften er vist 38180 gange,
og udskrevet 553 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (11 stemmer) |
|
Kommentarer hanne + rune - 2011-01-22 09:28:14 opskriften kommer fra en restaurant der hed "The Hungry monk" fra sussex..eller essex... i england Mrs Mandalay - 2009-09-17 09:45:20 I stedet for kondenseret mælk kan man bruge Dulce de Leche ( fås i velassorterede supermarkeder ) så slipper man for at koge mælken på dåse... Resultatet er ultra lækkert! Laurits - 2009-08-08 12:30:41 Jeg synes det er den bedste kage, der findes. karakter 10!!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne