Stuvet Kålroe/kålrabi
Indsendt : |
|
|
Roerne skrælles, skæres i små stykker og gives et opkog i vand.
Dette første hold vand kastes bort da roer ofte er beske i smagen.
De koges derpå møre i vand med salt, hældes i dørslag og dryppes godt af.
Stuvningen laves af smør eller margarine, mel og mælk og tilsættes hakket persille, sukker og salt.
|
|
Opskriften er vist 57151 gange,
og udskrevet 1208 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (23 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2021-12-13 13:00:47 Hvor køber man roerne Vibeke - 2017-02-27 14:51:00 Jeg laver kålrabimos med et par bagekartofler og bacon i skiver til. Desuden får vi bløde løg med en anelse sukker på som tilbehør. Det er en gammel opskrift fra min svigermor :-) Steen Winum - 2013-10-24 14:18:47 Jeg har med succes prøvet retten af 2 gange. Anden gang var der en smule edike tilsat ca 2 spise skeer. Virkeligt godt resultat Beth - 2013-03-09 07:59:05 Smager skønt. Skar kålrabien i tern på ca. 1 x 1 cm. Gem lidt af det første kogevand og smag til med det. anonym - 2011-04-04 20:34:03 jens E. Jepsen har ret med de to typer. Den som sædvanligvis er i handelen er den med den rødlilla overdel den er ikke så besk som den grønne. Jens E. Jepsen - 2010-01-18 14:20:38 Der findes 1 til 2 tyber kålrabi den ene er bitter i smagen. Det fjerner man ved at give den frost enten uden for eller i fryseren i ca. et døgn, et gammel husråd fra min mor Niels Jermiin Nielsen - 2007-09-10 21:49:32 Persillen kan i en snæver vending undværes. Det er slet ikke nødvendigt at hælde sukker i. Og det er synd at hælde den første partion vand ud! Det som man i stedet kan gøre er at hælde mælk eller fløde i - så bevarer man hele den gode kålrabi-smag samtidig med at gassen tages af det bitre. Og så smider man jo heller ikke så mange vitaminer ud! Om foråret er kålrabien i øvrigt ikke så bitter som i efteråret. Kålrabi er efter sigende den plante i Europa som indeholder flest C-vitaminer. Uden Kålrabi suppe havde ingen vist overlevet KZ-lejrene. I øvrigt bør denne ret serveres med stegt godt saltet flæsk eller frikadeller. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne