Peter Katrine flæsk
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Saltlagen laves af 160g. salt til 1 l. vand. Kom vandet i gryde, opløs salt. Tilsæt nogle halve løg, lidt gulerødder, lidt peberkorn, laurbærblade og nelliker. Kog det op og køl det af. Når lagen er kold, lægges kødet ned i og står natten over.
Kødet tørres af ridses dybt, der fordeles laurbærblade jævnt i ridserne. Sæt stegen i en ovn på risten over et stort ovnfast fad med ½ l varm vand, ved 200 grader i 1½-2 timer. Spises til f.eks. diverse stuvet kål eller grøntsager. Simpelthen en himmerrigs ret. Tips: Klaus Rifbjerg fik denne ret i sin barndom under navnet Stine Peder Kristensen flæsk, men den har fundet udbredelse over det meste af Nordvendsyssel først under navnet Kristine-flæsk, men i dag hedder det Katrine-flæsk. |
|
Opskriften er vist 27464 gange,
og udskrevet 360 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Winnieogpeter - 2014-12-24 13:08:32 Dette er et absolut must til julefrokosten i vores familie. Min hustru kommer fra Skagen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne