Majssuppe (Su Mi Tang)
Hovedingrediens : Grøntsager - Majs Oprindelsesland : Kina Indsendt : Red : |
|
|
Skrab majskernerne af kolberne og læg dem i en skål.
Majskernerne er fulde af saft, så man skal passe på ikke at knuse kernerne, når man skraber dem af kolberne, for så forsvinder kernernes saft.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt forsigtig mælken. Maizenamelet røres ud i koldt vand og alle ingredienserne sættes inden for rækkevidde. Bring hønsebouillonen i kog, tilsæt majs og evt. salt men pas på da bouillon ofte er meget salt. Når suppen koger tilsættes jævningen, som derefter skal koge et par minutter indtil suppen er klar. Lige når maizenajævningen kommer i suppen virker den hvid og uigennemsigtig, men i løbet af et øjebliks kogebobler den sig klar. Gryden tages af pladen og så snart suppen er gået af kog røres de piskede æggehvider i. Når æggehviderne er rørt i suppen, må den ikke bringes i kog igen, da æggehviderne ellers vil stivne. Først når suppen er hældt op i skålen eller tallerkenen tilsættes skinken i hver enkelt portion som en slags drys. Tips: Krabbesuppe laves på nøjagtig samme måde som majssuppe, blot erstattes det hakkede skinkekød med krabbekød. Normalt skal man beregne halvt så meget krabbekød som skinkekød. Til samme portion krabbesuppe skal der altså bruges 150 g. krabbekød, som hakkes lige som skinken. |
|
Opskriften er vist 18942 gange,
og udskrevet 337 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.7 (6 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2008-06-18 10:15:36 Jeg synes det smager lækkert :-) Karina - 2007-01-29 19:07:00 suppen blir alt for luftig |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne