Kogt torsk med marstallersovs

Kogt torsk med marstallersovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : TorskeFisk - Hel Torsk

Ukendt oprindelseslandKilde : Fiskeopskrift.dk

Indsendt :      Red :
Kogt torsk med marstallersovs, billede 4 Kogt torsk med marstallersovs, billede 1 Kogt torsk med marstallersovs, billede 2 Kogt torsk med marstallersovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Kabliau (torsk) Med Kabliau (torsk) mener vi stor torsk uden hoved og hale, altså det gode midterstykke af torsken.

Det indeholder ca 10% ben og skind.
500 gram Bacon, hel
10 Peberkorn, sorte
1 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
3 Laurbærblade
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
I en stor gryde kommes fisk, salt, peberkorn, eddike, skivet gulerod, skivet løg, laurbærblad og vand der dækker fisken. Lad det koge op, skru ned, og lad fisken simre i lagen ca. 15 minutter. Tag gryden af ilden, og lad det trække i gryden, mens bacon skæres i små tern, og steges i eget fedt.

Server med kogte kartofler.

Tips:

Marstallersovs:
Ristet flæsketerninger, oftest af bacon, og i visse hjem svitser man snittede løg sammen med terningerne, mens man i andre blander sennep i fedtet på panden.





karakterer:
Opskriften er vist 34816 gange,
og udskrevet 462 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8956 (2132 kcal)
KJ pr. Pers. 2239 (533 kcal)
Vægt ialt 1862 gram
Vægt pr. Pers. 465 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 481 KJ (114 kcal)
Protein 13.5 gram
Fedt 6.1 gram
Kulhydrat 1.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-02-12 22:38:12
marstallersauce til kogt torsk består af saltede flæsketerninger og sennepssauce