Mandelecken (Mandelhjørner / snitter)
Hovedingrediens : Nødder - Mandler Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
|
|
Honning, Sukker og Fedtstof varmes op under svag varme til sukkeret har opløst sig.
Derefter lades honningmassen stå til afkøling.
Melet, 100 g Mandler og krydderierne hældes i en stor bowle og den nedkølede Honningmasse tilsættes. Slutteligt tilsættes æggene og Rommen, i hvilket potasken er opløst. Alle de resterende ingredienser tilsættes og det hele blendes i køkkenmaskinen eller med håndmixeren. Stil det hele i køleskabet i mindst 24 timer og lad det få ro. Rul den godt nedkølede dej ud på et med mel overhældt bræt, i et ca. 3 cm. Tykt lag. Med Pergament eller bagepapir ruller du nu dejen sammen til en rulle. Herunder tilsætter du de sidste 150 g mandler så disse findes på ydersiden af rullen. Kagen bages i en ovn der er foropvarmet til 175° i ca. 20 Minuter backen. Tag derefter rullen ud af ovnen og skær den i ca. 4 cm. Tykke skiver. Overtræk kagen(rullen) med chokoladeglassur og drys nogle mandelflager på. Kagen kan holde sig længe i køleskabet i en tætsluttende beholder. |
|
Opskriften er vist 9765 gange,
og udskrevet 191 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne