Mohnkuchen
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Tyskland Indsendt : Red : |
|
|
Man kan bruge malede birkes. Denne variant er med hele birkes kerner.
Bland med flormelis, vaniljesukker og en knivspids salt. Margarine, æggeblomme tilføjes (pisket æggehvide) og rom og så meget creme fraiche forsigtigt under omrøring til dejen bliver smidig. Lad det stå til hvile i køleskabet mindst en time eller natten over. rul 2/3 af dejen ud på bagepapir og læg den i en smurt tærteform. Stryg det med 150 g abrikosmarmelade. Kog mælk med sukker. Tilføj kommen og varm op. Tag det af varmen. Bland 50 g Abrikosmarmelade i, tilføj citronskal og rosiner. Fordel birkesmassen i formen. Resten af dejen deler du og laver nogle strimler som du fordeler som et gitter oven på birkesmassen. Pensel med æggehvide. Forvarm ovnen til 225 grader C. Kagen bages på næst nederste rille ca. 25-30 minutter til dejen er gyldenbrun. Tips: 20 Portioner - 261 Kcal pr Portion |
|
Opskriften er vist 18779 gange,
og udskrevet 197 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Anne-Mette - 2019-10-05 19:57:25 Syntes at opskriften er lidt forvirrende. Hvor kommer melet ind og piskede æggehvider...? Freya - 2013-03-21 15:58:44 OBS. Trykfejl i beskrivelsen: Der kal ikke kommen i opskriften, men birkes. Og det hedder ikke citronenskal :) Ingelea - 2010-10-02 14:01:32 I beskrivelsen tales der pludselig om KOMMEN. Der menes vel BIRKES ? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne