Elgryg, ovnstegt
Hovedingrediens : Klovdyr Øvrigt - Elg - Elsdyr Indsendt : |
|
|
Puds kødet fri for sener og hinder, gnid med salt og peber. Læg ryggen i en bradepande.
Brun ryggen i en forvarmet ovn ved 250°. Tag ryggen ud af ovnen og sænk temperaturen til 175°. Bardere ryggen med tynde skiver af spæk. Hæld vildtbouillon i bradepanden. Sæt ryggen i ovnen og steg den i 40-50 minutter, dryp jævnligt med stegeskyen. Læg dyreryggen over på et fad og dæk den til med stanniol og et klæde. Den skal hvile ca. 15 minutter. Tjek om kødet har fået nok. Tryk på fileten, den skal være fast og fjedrende. Skær filet og evt. mørbrad fra benene. Er kødet for rødt, læg da kødet tilbage på benene og steg yderlig 15 minutter i ovnen, tag kødet ud og lad det hvile 10 minutter. Filet og mørbrad skæres i skiver på skrå. Anret kødet på benene. Server garnituren på fadet og kartofler og sauce á part. |
|
Opskriften er vist 28483 gange,
og udskrevet 673 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne