Mønske klejner
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
|
|
Dejen rulles ud og skæres i ens firkanter.
Varm olien op, til en franskbrødsternning bliver gyldenbrun på 1 minut, 180 grader. Klejnerne koges i fedt eller palmin til de er gylden brune. Læg dem på fedtsugende papir. Lad dem blive helt kolde, inden de lægges i tætsluttende dåser. Tips: Serveres med ribsgelé. |
|
Opskriften er vist 14319 gange,
og udskrevet 307 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.1 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Brian Johansen. - 2017-11-29 08:50:25 Jeg mener ikke dette er de originale mønske klejner. For dem min farmor lavede var hule inden i midten for der skulle geléen lægges. Må se om jeg ikke kan lave nogle og lægge op. Tina - 2009-12-04 13:35:25 Åh, hvor er jeg glad for at have fundet opskriften på Mønske Klejner. Min farmor bagte dem altid, og jeg (tidligere Møn-bo) har savnet dem lige siden hun døde for 18 år siden. Jeg kan nu bedst lide dem med jordbær syltetøj/marmelade. Jytte Jacobsen - 2008-12-03 19:34:22 Min farmor kogte disse klejner, men hun kogte dem i hønsefedt. Jeg er rigtig glad for, at ha´fået opskriften. Klejnerne blev serveret med både æble og ribsgele. Jeg glemmer aldrig da jeg fik københavnerklejner, nej hvor blev jeg skuffet. jesper - 2008-11-16 21:08:35 de skal "puste" sig op så man med en finger prikker et hul og deri kommes ribs-gele. Lis - 2007-12-07 11:08:03 Min mormor der er født og opvokset på Møn bagte altid de vidunderlige mønske klejner og mums hvor de smager! Hun serverede dem lune og med hjemmelavet æblegéle. anonym - 2007-11-27 11:13:58 Jeg mener æblegele er det rigtige til mønske klejner |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne