Palacsinta (ungarske pandekager)

Palacsinta (ungarske pandekager), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Ungarn

UngarnIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.hvedemel
2 æg
1 æggeblomme
2 dl.mælk
5 g.sukker
 salt
1 dl.vand
 smør
 
 Nøddefyld:
200 g.valnødder
 klar honning
 mælk
 
 Flødeostfyld:
200 g.flødeost
2 spsk.creme fraiche
1 spsk.rosiner opblødt i rom
1 tsk.hakket citronskal
1 spsk.sukker
1 knsp.Salt
 
 Chokoladesauce:
100 g.bitter chokolade
2 spsk.fløde
2 spsk.sort kaffe
1 spsk.sukker
 
Opskrift:
Lav en jævn dej af mel, æg, æggeblomme, mælk, vand, salt og sukker, og bag det som små, bløde pandekager, brug så lidt smør som muligt til stegningen. Målene der er angivet, skulle strække til 8-10 pandekager. Fyld dem med et af de 2 fyld, der beskrives nedenfor, rul dem sammen, og hæld varm chokoladesauce over. Hvis man bryder sig om det, kan man også hælde noget opvarmet rom over og antænde det.

Nøddefyld:
Hak nødderne groft, og tilsæt tilstrækkelig klar honning og lunken mælk, så det danner en blød smidig blanding.

Flødeostefyld:
Pres flødeosten gennem en sigte, og rør den sammen med creme fraichen, hakket citronskal, sukker, lidt salt og de udblødte rosiner, indtil blandingen er blød og smidig.

Chokoladesauce:
Bræk chokoladen i stykker, og smelt den i vandbad sammen med fløde, kaffe og sukker (mængden af sukker er afhængig af hvor bitter chokoladen er). Rør til det er godt blandet, og server saucen varm.





karakterer:
Opskriften er vist 19660 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (65 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu