Melonsorbet med lakridssauce
Hovedingrediens : Frugt - Melon Indsendt : |
|
|
Begynd med sukkerlagen i god tid. Bring sukker og vand i kog og lad det koge et par minutter. Køl det af og stil det køleskabet til isen skal røres.
Bland melon, citronsaft og sukkerlage og rør det i en ismaskine. Bland appelsinsaft, rørsukker og lakrids og bring det i kog. Kog det til det har konsistens som tynd sirup. Si evt. ikke-opløst lakrids fra og lad det køle helt af. Server melonsorbeten i kolde skåle med lakridssauce over. Tips: Lakridspastiller af engelsk lakrids fås blandt andet på apoteket. Pureret melon får man ved at køre melonkødet i en foodprocessor eller presse den gennem en trådsigte. Det er en god ide at koge en større mængde sukkerlage og gemme den i et stort syltetøjsglas i køleskabet. Den holder fint 3-4 uger. Sorbet uden ismaskine: skær melonen i tern, spred den på en ren bageplade og stil den i fryseren til melonen er frossen. Stil sukkerlagen i fryseren ca. 1 time før sorbeten skal laves. Hak den frosne melon fint i en foodprocessor. Hæld den kolde sukkerlage over og kør til isen har en ensartet konsistens. Er den for tynd, stilles den i fryseren til den har fået en tykkere konsistens. |
|
Opskriften er vist 14625 gange,
og udskrevet 216 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne