Honningkartofler - Honning kartofler

Honningkartofler - Honning kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 store kartofler
 vindruekerneolie
1 spsk.Dansk honning
 eddike (lagereddike æbleeddike eller malteddike)
0.5 dl.vand
 timian
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og skæres i tern, skylles og tørres, hvorefter de krydres med salt og peber. Tag en stor pande, kom vindruekerneolie på, varm den godt op til lige inden det ryger. Kartoflerne kommes på, ikke for mange af gangen. Panden svinges til kartoflerne er lysebrune. Der kommes honning på, skynd jer at svinge, så et par dråber eddike på, hvorefter der svinges hurtigt igen. Kom lidt vand på, som lynhurtigt brænder ind, lynhurtigt svinges panden igen. Dette gentages igen og igen.

Kartoflerne lægges i en bradepande ved 220° i 10 min. sådan at de bliver dejlig sprøde. Kan krydres med timian hen over. Kan serveres kold som varm.





karakterer:
Opskriften er vist 20735 gange,
og udskrevet 250 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2007-03-24 11:08:38
Selvom det tager lidt tid at lave dem er de umagen værd. Foretrækker dog selv at de er varme.