Chokolade fondue

Chokolade fondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.mørk chokolade
3 dl.piskefløde
6 spsk.cognac
1 dl.cremefraiche 38%
2 dl.piskefløde
0.5 spsk.vaniljesukker
1-2 ananas
2 kiwifrugter
400 g.blå og grønne druer
100 g.valnøddekerner
1 banan
 
Opskrift:
Bræk chokoladen i små stykker og smelt den over vandbad i en gryde. Lun fløden forsigtigt ved siden af, og rør den i chokoladen lidt efter lidt. Chokolademassen skal være varm, men må ikke nå kogepunktet.

Rør cognac i efter smag til allersidst, når chokolademassen er helt flydende. Pisk Creme fraiche og fløde sammen til det er næsten stift og tilsæt vanillesukker lidt efter lidt. Opbevares koldt indtil serveringen.

Hæld chokolademassen over i fonduegryden og hold den varm over spritflammen ved bordet - uden at den kommer i kog.

Server de friske frugter anrettede i små skåle. Druerne udstenes, ananasen og anden frugt skæres i skiver/tern. Dyp frugten i chokoladen, og derefter i den iskolde blanding af creme fraiche og piskefløde.

Kommentar :
Denne fondue kan spises hele året, og den kan varieres i det uendelige efter årstidens spændende frugter.





karakterer:
Opskriften er vist 40736 gange,
og udskrevet 1384 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
En sjov variation er, at lave en fondue med mørk, lys og hvid chokolade... Det ser vildt godt ud. Mynte er pænt at pynte med.