Bacalao al ajo arriero (klipfisk)

Bacalao al ajo arriero (klipfisk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Klipfisk

Oprindelsesland : Spanien

SpanienIndsendt :     

Ingredienser:
1000 g.klipfisk
2.5 dl.olivenolie
6 dl.finthakket løg
9 mellemstore tomater eller 7 dl. konserverede tomater uden væde
4 tsk.finthakket hvidløg
1 knsp.Sort peber
 
Opskrift:
Begynd dagen før med at rive fisken i småstykker med fingrene. Læg dem i en skål og dæk dem med koldt vand. Fisken skal ligge i blød mindst 12 timer. Skift vandet 3-4 gange og skil fisken i stadig mindre stykker. Hæld vandet fra.

Varm halvdelen af olivenolien op over stærk varme. Rør halvdelen af løgene og fisken i og steg det, til fisken begynder at blive mælkehvid i kødet. Lad det stå og småsnurre uden låg i ca. ½ time, til det meste af væsken er fordampet. Fisken og løgene må ikke blive brune.

Varm resten af olien op i en pande. Kom resten af løgene i og steg dem under omrøring, til de er let brune. Flå tomaterne, fjern kernerne og hak dem. Kom tomaterne sammen med løgene og steg det, til det er blevet tyktflydende.

Rør tomatblandingen sammen med hvidløg, peber og klipfisk og varm det igennem. Lad det stå og hvile under låg i 15 minutter, før det spises. Retten serveres i reglen lunken i Spanien, men kan også spises helt varm.





karakterer:
Opskriften er vist 20935 gange,
og udskrevet 325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (11 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-07-24 20:07:21
Smager vildt godt! saltet. overvejer at lægge det i blød i længere tid for at lade salten slippe mere.