Urtedampede rokkevinger

Urtedampede rokkevinger, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : HajFisk - Rokke

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
800 g.rokkevingefileter
100 g.stenbider- eller lakserogn
16 friske blåmuslinger
16 nordsørejer
2 porrer
2 gulerødder
6 stilkedild
4 stilkecitronmelisse
400 g.frisk båndpasta
2 dl.tør hvidvin
6 dl.piskefløde
 salt
 peber
 smør
 
 
Opskrift:
Rokkevingefileterne skæres i små koteletter. Gulerødderne skrælles og strimles. Porrerne skylles og skæres i skiver på langs. Læg gulerødder og porrer i en gryde og dæk dem med rokkevingerne. Hæld hvidvin og piskefløde ved og damp fisk og grøntsager under låg i 5 minutter.

Tilsæt muslingerne og lad dem dampe med, til de åbner sig. Muslingerne tages op, og fisk og urter dampes i endnu 5 minutter.

Imens koges pastaen i rigeligt letsaltet vand i 4-5 minutter.

Fisken tages op. Saucen koges jævn og tilsættes hakket dild og en stilk citronmelisse. Smag til med salt og peber. Pastaen hældes i en sigte, drypper af et kort øjeblik, og anrettes på 4 tallerkner. Ovenpå lægges den dampede fisk, pyntet med muslinger og rejer. Saucen hældes rundt om retten. Rokkevingerne pyntes med rognen og nogle blade citronmelisse.

Serveres med flutes og grøn salat.





karakterer:
Opskriften er vist 14565 gange,
og udskrevet 305 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu