Marengslagkage med jordbær

Marengslagkage med jordbær, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Marengslagkage med jordbær, billede 4 Marengslagkage med jordbær, billede 1 Marengslagkage med jordbær, billede 2 Marengslagkage med jordbær, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Marengsbunde:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Creme:
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
   
Opskrift:
Æggehviderne piskes halvstive- sukker tilsættes og der piskes videre.

Tegn 3 cirkler ca. 20-22 cm i diameter på 3 stykker bagepapir. Fordel dejen på de 3 cirkler. Bag dem midt i ovnen ved 125 grader i ca. 1½ time og lad bundene køle i ovnen med åben låge.

Smelt chokoladen og smør det på bundene.

Creme:
Vanilje, fløde, cremefraiche og flormelis hældes i en skål, og piskes til det har en flødeostkonsistens. Skyld jordbærrene og fjern blomsten, skal dem i grove stykker og vend dem i cremen, gem lidt til pynt.
Fordeles på 2 af marengsbundene og bærrene trykkes godt ned i fyldet.

Man kan pynte den øverste bund med nogle af bærrene.





karakterer:
Opskriften er vist 78902 gange,
og udskrevet 1260 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12803 (3048 kcal)
KJ pr. Pers. 1600 (381 kcal)
Vægt ialt 1344 gram
Vægt pr. Pers. 168 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 952 KJ (226 kcal)
Protein 2.3 gram
Fedt 16.1 gram
Kulhydrat 19.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-09-11 11:25:48
Bundene kan bages dagen før, men vent med at lægge dem sammen til kort inden du skal servere kagen da bundene ellers vil blive bløde

  -   2021-09-08 06:51:04
Kan den bages dagen før man skal bruge dem.

  -   2016-08-24 20:47:28
Jeg lavede den uden chokolade som nogen tidligere havde nævnt. Til det vil jeg tilføje at så skal den først skal lægge den sammen lige inden servering. Jeg lagde den sammen knap tre timer før servering og den blev desværre meget flydende i konsistensen.

  -   2016-06-06 20:13:34
Super lækker. Lavede den uden chokolade.

  -   2015-08-24 05:58:36
Den ser godt nok mums 😋 ud og jeg vil meget gerne smage den 😋 jeg håber virkelig på, at jeg kan lave den en dag til mine børn og børnebørn😊

  -   2015-08-23 21:02:51
Mums er lækker lagkage, lavede den til min fødselsdag, og den var bare er hit:) Jeg droppede chokoladen (da nogle ikke er så meget for chokolade) men valgte så at fylde toppen med en ordenlig gang hindbær, og det var bare rigtig lækkert;)

  -   2013-06-09 15:04:47
Helt fantastisk, kan kun varmt anbefales :-)

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er vigtigt med marengs, at du bruger helt friske æg, ellers falder det sammen og bliver ikke luftigt nok. Køb gerne æg fra en lokal bondegård, de har den bedste konsistens (som regel).