Vandbakkelser-som farmor lavede dem
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Danmark Indsendt af : Julie Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Dejen:
Bring vand og fedtstof i kog. Tilsæt melet på én gang og rør kraftigt, indtil dejen er bagt sammen. Sæt den til afkøling. Pisk æggene sammen og tilsæt dem, lidt ad gangen. Rør dejen ind imellem, den skal være ret fast. Sæt den på en smurt plade med to skeer. Bagetid 35-45 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. Der må ikke åbnes for ovnen de første 25 minutter, da vandbakkelserne kan falde sammen. Når man mener vandbakkelserne er bagt, tages en af dem ud af ovnen. Hvis den falder sammen, må bagetiden gøres længere. Kagecreme: Pisk det hele æg godt med sukkeret og pisk melet i. Bland det med den kolde mælk og den flækkede vanilje. Bring cremen kog under piskning, og lad den koge godt igennem. Rør af og til i cremen under afkølingen. Kagecremen kan tilsættes citron eller appelsinsaft, vin, hakkede mandler eller nødder, rosiner eller lignende. Lidt flødeskum i kagecremen gør den mere let og lækker. Tips: Selv kan jeg bedst li' at blande kagecremen med kaffe. Hvis man ikke vil lave kagecremen, kan man også bare blande flødeskum med lidt kaffe eller lignende. Jeg plejer også at lave en kaffe-glasur, hvor jeg laver en ganske almindelig glasur, men putter lidt kaffe i i stedet for vand. Denne opskrift er fra min farmors kogebog (fra for lang tid siden) den hedder "Frøken Jensens Kogebog" |
|
Opskriften er vist 324327 gange,
og udskrevet 4954 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (111 stemmer) |
|
Kommentarer Lisa - 2017-06-05 13:35:39 Dem der klager over tynd dej ( ved alle vandbakkelseopskrifter er der altid nogen der klager over tynd dej) har de mon forstået at melet skal røres i kogende væske, og gryden skal blive på varmen mens man rører i dejen. Så vil melet helt sikkert jævne væsken til en fast dej. Først derefter tages gryden af. Henrik H - 2017-01-15 18:15:37 35-45 minutter? Så er de da vist også mere end færdige... Jeg har lavet en portion, 180°C i ovnen, og her efter små 25 minutter ser de færdige og en smule for mørke ud. Bodil Bork - 2016-12-01 14:42:10 Opskriften er fin, men hvis man kommer æggene i den varme dej med det samme, bliver den ikke tynd, men får den rigtige konsistens, brug 3 æg. Winnie the pooh - 2016-10-25 23:28:33 Min den blev sten hård. Silje - 2016-09-27 20:14:00 Er det meningen creme skal være flydende 😳 Torben - 2016-08-20 17:38:13 Brug Bagemargarine og mindre æg! Dejen må IKKE Kunne Flyde. Fin opskrift brugt mange gange.. Camilla - 2016-02-29 11:47:41 Jeg har lavet dem 2 gange nu og de er FANTASTISKE. De er nemme at gå til. Absolut en af mine favorit opskrifter grannyglænski - 2015-12-14 13:00:02 hvoffor hæver de ikke ,dæm da bleven saa små bitte Mon ????=( Helle - 2015-09-25 17:10:39 Hvis der skal 4 æg i skal det være str. S og så tror jeg endda at det stadig er for meget. Min dej FLØD ud over hele bradepanden. Jeg holder mig fremrettet til GOD MAD LET LAVE! Den kan man da regne med. SORRY Denglademor😉 - 2015-09-17 14:46:06 Sjovt... De opskrifter er som taget ud af frøken Jensens kogebog.😁👍🏼 Den eneste rigtige på både vandbakkelser og crem..👍🏼😉 Peder - 2015-06-27 19:22:30 Jeg har brugt opskriften rigtig mange gange, perfekt resultat hver gang. Men husk: - Ovnen må ikke åbnes de første 20 minutter. - Brug ikke blandingsprodukter (Bakkedal, Kærgården osv.) Brug enten smør eller bagemargarine. - Der står 4 æg i opskriften, dette er kun vejledende, kig på dejen, når den får en "maling agtig" blank overflade, skal der ikke flere æg i. peter - 2015-04-08 20:34:06 Bliver alt for tynd, tror måske det var fordi vi kun havde kærgården. Evt. Et æg mindre. Kokken J.E - 2015-03-08 19:32:58 Personligt syntes jeg, at de er rigtig gode, og ja, jeg bliver også (på en hvis måde) mindet om når min mormor laver dem.. MEN, der mangler en ting som både mine bedsteforældre og jeg putter i dem. Blander nemlig også bær-creme sammen med kagecremen (kirsebær/hindbær/jordbær), kommer an på hvornår på åre. Og, ang. æg, det kommer an på hvor store æg man laver med, om det er S,M,L, økologisk eller normalt... der er mange :) anonym - 2015-02-26 20:25:36 Der er et æg for meget i.. Dejen blier for flydende, så 3 æg tror jeg ville være passende. :) Jens Jørgen Sneum - 2015-01-31 12:53:52 Fulgte opskriften til punkt og prikke. Dejen blev tynd som, jeg ved ikke hvad. Da jeg ville hælde den på bagepladen, flød den bare ud over det hele, så jeg måtte starte forfra birgit - 2015-01-11 11:37:35 lige bagt dem i dag, brugte dog kun 3 æg da de var store, og så 33 min i ovnen og vupti så var 15 pæne store vandbakkelser færdige.... Michelle - 2014-06-05 23:23:28 De kan klart anbefales ! :) Annie - 2014-06-04 14:51:35 Øv øv mine bakkelser er helt smattet ud, det er som om, der ikke er mel nok i opskriften. Sorry den lave bedømmelse, men de den opskrift kan jeg ikke anbefale. anonym - 2014-02-25 15:31:38 mine vandbakkelser er helt smattede og falder helt sammen!!!!! Helga - 2012-11-27 17:20:49 Jeg har lavet vandbakkelserne 2 gange nu. De er bare blevet så flotte og lækre. Dem vil jeg bestemt lave igen. Jeg har fået 9 store af en portion, opg de fylder lige en plade. Jeg fylder dem med creme i bunden, så nogle teskefulde ribsgele og til sidst flødeskum, pynter med flormelis......uhmmm Ruth Bertelsen - 2011-03-05 14:52:23 Hurra så lykkedes det, denne opskrift kan jeg kun anbefale. De blev bagt på midterste ribbe 45 min. og de er bare så flotte og store. Camilla - 2011-01-30 17:33:09 Jeg lavede dobb. portion, men brugte heldigvis kun 7 æg, hvilket endda var lige lidt for meget. Man skal nok være opmærksom på æggets størrelse. Men det blev nogle gode Wales-boller alligevel! anonym - 2010-09-01 16:18:25 de kan sagtens fryses ned uden fyld. har gjort det mange gange på arbejde :) anonym - 2010-02-18 10:24:45 For at gøre det nemmere så køl dejen af i 3 min ca. Hæld det derefter over i en sprøjte pose, så er det nemmer at reducerer mængden og størrelsen. 30/01 2010 - 2010-01-31 00:01:49 Prøv margarine istedet for smør, 1/8 tsk.salt- 1,tsk.melis og 1/2 tsk.bagepulver,bland det sammen med melet..3 æg.Æggene må tilsættes lige når afbagningen er taget fra varmen-eller først når den er helt afkølet.Prøv med varm luft 35.min.De kan bages dagen før.Fyld dem med kagecreme blandet med fløde.Glaseres med flormelis rørt med kakao og vand.. anonym - 2009-10-14 21:45:17 Mine vandbakkelser var slet ikke bagte efter en hel time...de var sprøde og bagte udenpå, men indeni totalt ubagte og sammenklappede. pernille - 2009-05-04 12:18:04 kan vandbakkelserne bages og så fryses uden fyld Dorthe - 2007-06-03 17:47:10 Man kan godt gøre dem knap så "fede" ved at kun bruge 60 g smør/margarine rikkemor - 2007-01-22 09:11:31 jeg lavet en dobbelt potion og jeg fik ca 20 stk, lidt større end er tennisbold Laila - 2005-01-01 01:01:01 hvormange bliver der ? sådan ca.... katrine - 2005-01-01 01:01:01 Disse vandbakkelser smager en smule for meget af æg.. men det er første gang jeg prøver at lave vandbakkelser og de faldt slet ikke sammen, så opskriften er nem nok.. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne