Abehjerne i gryde

Abehjerne i gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : heidi

Indsendt :      Red :
Abehjerne i gryde, billede 4 Abehjerne i gryde, billede 1 Abehjerne i gryde, billede 2 Abehjerne i gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 16% fedt
150 gram Bacon i tern
1 ds. Cocktailpølser på dåse 115g 1 dåse cocktailpølser vejer ca 115 g. drænet vægt
200 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 ds. Hakkede tomater, 400g 1 dåse vejer normalt 400 g.
100 gram Flødeost, naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
400 gram Spaghetti, tørret Der beregnes 75-100 g. tørret spaghetti pr. person
   
Opskrift:
Start med at sætte ris eller pasta over.

Svits bacon i en gryde uden fedtstof, tag det op på en tallerken.

Svits det hakkede løg i baconfedtet og evt. lidt ekstra olie. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det.

Kom baconen tilbage i gryden sammen med de hakkede tomater og osten. Det hele blandes godt sammen og koges op.

De sidste par minutter koger cocktailpølserne med.

Retten serveres med pasta eller ris





karakterer:
Opskriften er vist 640344 gange,
og udskrevet 17848 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (409 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15418 (3671 kcal)
KJ pr. Pers. 3854 (917 kcal)
Vægt ialt 1865 gram
Vægt pr. Pers. 466 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 826 KJ (196 kcal)
Protein 10.6 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 18.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-14 19:10:32
Vi var ikke særlig imponeret over retten, den smager ikke af det store

  -   2016-10-14 14:51:46
byt osten ud med en hvidløgs og tilsæt evt 1-2 hvidløg i så bliver den meget bedre

  -   2016-10-11 14:48:02
Hvorfor skulle man dog starte med at sætte ris/pasta over? Resten er jo ikke færdig på 10 min?

  -   2015-01-04 18:58:56
Den ser anderledes ud end de andre retter man plager at se.

  -   2014-02-05 21:17:07
Min datter Amalie på 10 år valgte denne opskrift ..... og mums den smagte super. og rigtig nem at lave for børn

  -   2014-01-25 14:07:11
Umm det er bare min livret.så godt. Det kan ikke anbefales at spare på fløden det er det der gør den så god. Hjemme hos os er det et stort hit. Den smager bedst med lyst pasta til

  -   2013-04-16 17:28:58
Den er mega god

  -   2013-03-18 13:26:12
kært barn har som bekendt mange navne. Dette er en helt fin kødsovs, som er nem at lave og alle elsker den. Og så kan man jo bare putte det i man nu ønsker, eller har i køleskabet af grønsager og den slags. mums.

  -   2013-03-16 13:58:17
Bortset fra at det jo i virkeligheden er spaghetti med kødsauce(bortset fra at der er dåsetomater i) Men hvis det virker for dine børn at kalde det "Abehjerne" så værsågod. MAden er dog fantastisk og bliver spist med jævne mellemrum hos os og har gjort det igennem de sidste 20 år...

  -   2013-02-18 20:13:37
Til Jer der ikke er særligt fedtforskrækkede, smager den også godt hvis man tilføjer en klump (25-30g) smør - BEMÆRK rigtig smør, ikke margarine. Det giver en lækker runding i smagen. En dl rødvin der har simret lidt tid med lidt timian og hele sorte peberkorn gør også godt.

  -   2013-01-06 17:29:12
En god og ny måde at få "kedelig" pasta med kødsovs på. Super lækkert!

  -   2012-11-26 18:37:43
Hvis man bruger magert kød er den ikke så fed, jeg brugte skotsk højland, det har en fedt% på 3-4, men nok lidt svært at finde.

  -   2012-10-16 16:25:50
Hvad er bedst til ris eller pasta ?

  -   2012-10-08 17:07:07
Jeg laver en mere fedtfattig udgave ved at udskifte bacon med kalkunbacon eller røget svinemørbrad. Og friskosten tager jeg i en 4 %.

  -   2012-09-28 10:51:50
Smager fantastisk og er super nemt og hurtigt at lave

  -   2012-06-23 09:24:55
I stedet for flødeost, brugte vi hummus med hvidløg, og det smagte fantastisk.

  -   2012-04-19 18:38:43
God hverdagsret

  -   2012-04-05 15:59:32
Sjovt navn men ser godt ud :) :)

  -   2012-03-29 17:26:57
Smager rigtigt Godt :) har lavet den mange gange:)

  -   2012-03-21 18:28:16
Fix et chok det jeg så det hed Abehjerne.. men det er en super lækker ret og tager ingen tid og lave !

  -   2012-02-26 21:17:09
Retten faldt i veldig god jord - især på grund af navnet :) Den smagte også godt! Jeg havde dog ingen løg og flødeost naturel men brugte i stedet porer og flødeost pikant, hvilket også sagtens kan anbefales.

  -   2012-01-31 11:27:59
Jeg skal lige høre om det gør noget at det er light flødeost der kommer i?

  -   2011-12-16 23:53:57
Smager ret godt og nemt at lave. vil dog anbefale at baconen ikke er alt for røget. Det var den bacon jeg havde købt, det ødelage retten lidt, men den kunne sagtens spises og nydes. Så lærte jeg det til næste gang.

  -   2011-12-10 19:31:33
den smager bedre en den ser ud. så skal måske prøve den igen. PS. amalie den hotte steg hvor er din bedømmelse<33 ses.

  -   2011-11-18 20:20:54
Erstattede flødeosten med Blå Castello, og det gav en fantastisk god smag.

  -   2011-11-09 18:03:39
glæder mig til at smage den :o) vi skal ned og handle nu!.<3 Bedømmelse kommer snart <3333

  -   2011-11-05 16:48:11
Smager supper godt. Lidt hvidløg skader ikke.

  -   2011-09-17 17:57:28
Smager fantastisk, men hvis man lægger pastaen i et fad og put kødsovsen over og drys med lidt mozzarella og ind hurtig tur i ovnen. MMMMMMMMHHH!!!!

  -   2011-08-25 15:19:29
én spurgte til grøntsager til. Jeg laver revet gulerødder vendt med et glas chilli-syltede hvidløg, og pynter med fetaost (helst en fed man selv skærer ud). Én anden syntes ikke der var sovs nok - her bruger jeg to dåser (blendet) hakkede tomater istedet for én, da jeg heller ikke syntes der var sovs nok. Vi laver meget tit denne ret hos os :-)

  -   2011-08-22 21:01:28
god og nem ret. vi er to på 19 og vi spiste næsten det hele selv, så vil mene der for lidt til 4 sultne mænd :D.

  -   2011-07-26 19:42:38
virkelig lækker rat.. jeg elsker det kan kun anbefales :)

  -   2011-07-19 19:32:41
Nøøøj den er go.. mums!

  -   2011-07-06 20:01:16
Smager skide godt ! Dog Smager den næsten ens med faktas spaghetti sovs (med bacon) med noget fløde i

  -   2011-06-10 18:05:38
meget tynd men god

  -   2011-05-26 17:40:54
God spise, fortalte ikke lige hvad retten hed

  -   2011-03-09 17:13:22
Jeg kom 2 røde peber, 3 fed hvidløg og en halv bakke champinon i, også. Det smager SUPER godt og det er ikke sidste gang det er på menuen her hos os......:-)Jeg serverede pastaskruer til!

  -   2011-03-04 17:48:40
Sjov nok men der mangle godt nok en form for sovs til/i

  -   2010-10-24 00:50:00
super lækker ret som er blevet lavet herhjemme flere gange - trods det ulækre navn :)

  -   2010-10-08 07:29:50
kan varmt anbeales selv de mest kræsne børn elsker denne ret,den er så lækker :-)

  -   2010-09-09 12:37:21
Ulækker navn, men hele familien var vilde med det. Min svoger har bestilt det til næste gang han kommer og spiser med. Puttede Buko flødeost i og det smagte godt. Denne opskrift bliver en fast del af vores sortiment.

  -   2010-09-07 13:12:39
Rigtig lækkert og min datter (og mig!) elsker den. Her bruger vi philadelphia, og det kan ikke undværes! Og vi har til 2 dage her med ris/pasta.

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her