Kylling gumbo med røget pølse
Hovedingrediens : Kylling - Kogt/stegt kylling Indsendt : Red : |
|
|
Hak peberfrugt, løg, persille og bladselleristilk halvfint og kom grøntsagerne i en skål. Kom dem med *) mærkede krydderier i en anden skål. Stil begge dele parat.
Varm olien op i en kraftig gryde til den begynder at ryge. Tilføj melet lidt efter lidt, mens du arbejder blandingen igennem med piskeriset. Fortsæt processen 3-5 minutter indtil opbagningen "The Roux" antager en farve midt imellem rødbrun og sort. Blandingen er meget varm, og skal ikke stænke op på hænder eller arme. Tag gryden af varmen, tag halvdelen af opbagningen fra. Stil gryden tilbage på blusset. Kom halvdelen af grøntsagerne i opbagningen og rør eller pisk 1 minuts tid. Kom resten af grøntsagerne i, og rør et par minutter mere. Kom krydderierne i og rør endnu et par minutter. Tag gryden fra varmen. Varm kyllingebouillon op i en stor gryde, gerne af jern. Pisk 1 ltr. bouillonen i "The Roux", lidt efter lidt. Sørg for at den blandingen hver gang piskes helt jævn inden der tilføres mere bouillon - fuldstændigt som når du laver opbagt sauce. Skær skinken i tern a 1x1 cm. Skær pølsen i 1 cm tykke skiver. Skær kyllingen ud i passende stykker. Kom den røgede skinke i saucen/suppen og kog 5 minutter. Kom pølsen og kyllingestykkerne i, bring igen retten i kog og lad den så simre yderligere 5 minutter. Rør undervejs. Skru ned for varmen. Skum overflødigt fedt af. Justér konsistensen med bouillon eller med Roux. Smag til med chilisauce, salt og peber, rør forsigtigt filé gumbo i, og server straks med ris og evt. majsbrød. |
|
Opskriften er vist 20170 gange,
og udskrevet 423 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (4 stemmer) |
|
Kommentarer ALLAN - 2011-06-18 18:40:49 EN fantasktisk ret fra sydstaterne (U.S.A:) der er måske også lidt spise med prise over det. kan kun anbefales at nyde den til lidt jazz fra new orlearns |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne