Stuvet skvalderkål
Indsendt : |
|
|
Tag stilkene af skvalderkålen og skyl den grundigt i flere hold koldt vand. Kom bladene i en gryde med det vand, der hænger ved og damp dem et par minutter under låg til de klapper sammen. Lad dem dryppe af i en sigte. Hak dem groft. Smelt smørret i en gryde. Det må ikke tage farve. Tilsæt melet under omrøring. Tilsæt fløde eller mælk lidt efter lidt under kraftig omrøring. Det er lettest hvis mælk eller fløde er lunet i forvejen. Lad saucen koge for svag varme under omrøring et par minutter.
Tag gryden fra varmen og smag saucen til med salt, peber og merian. Vend den hakkede skvalderkål i saucen og varm stuvningen igennem. Spis til lidt sprødstegt bacon eller med smilende æg til. Fine skud af brændenælder kan bruges på samme måde.
|
|
Opskriften er vist 7305 gange,
og udskrevet 140 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne