Råsyltet appelsinmarmelade

Råsyltet appelsinmarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SyltningRet : Syltning - Råsyltning

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Appelsin

Ukendt oprindelseslandIndsendt :     

Ingredienser:
6 appelsiner
2 citroner
 
 eller
 
1 grapefrugt
2 citroner
3 appelsiner
1 kg.frugt i alt
 
750 g.sukker
1 tsk.flydende atamon
 
Opskrift:
Frugterne skylles og deles. Kernerne fjernes. Frugten males hurtigt gennem kødmaskine. Mosen drysses lagvis med sukker og atamon og stilles i køleskabet et døgn. Marmeladen røres roligt 10-15 minutter, til sukkeret er smeltet. Kan også røres nu og da i løbet af nogle dage. Når marmeladen er klar, fyldes den i atamonskyllede glas. Glassene lukkes dagen efter.





karakterer:
Opskriften er vist 35208 gange,
og udskrevet 569 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-06-09 19:26:33
Man kan jo også skære en skive appelsin, lægge den på brødet, og drysse med lidt sukker. Friskt og dejligt -og uden Atamon.

  -   2009-04-14 06:15:02
Hvis man er smart, undgår man Atamon eller andre uønskede stoffer ved at lave en lille portion (til max. en uge) og opbevare den i køleskab tæt på frostboksen. Opdel evt. ugeportionen i 2-3 mindre, så kun den ene tages ud fra kulden ved brug.

  -   2009-03-16 21:09:38
Denne marmelade er dejlig og frisk. Atamon er den eneste måde at konservere råsyltet marmelade på. Alternativet er kogning. Men så er det ikke den samme marmelade.

  -   2008-11-02 09:26:40
Jeg synes det er ret alarmerende at I synes man skal komme atamon direkte i maden, når det ikke er nødvendigt. Benzosyre er atamon, og et ikke helt ufarligt stof.