Aloo gobi (Indisk Kartofler og blomkål i karry)
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Oprindelsesland : Indien Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Del blomkålen i buketter. Skær kartoflerne i tern.
Varme olie og svits spidskommen, fintsnittet hvidløg og ingefær et minut. Tilsæt kartofler og steg et par minutter. Tilsæt gurkemeje, chili og garam, og steg igen et par minutter. Tilsæt tomater skåret i tern og småkoge cirka 5 minutter. Tilsæt blomkålen. Skru ned for varme, læg låg på og småkog cirka 15 minutter. Tips: Kartoffelternene kan evt. blancheres i kogende vand 3-4 minutter inden de tilsættes. Tilsæt evt. et par dl. vand så det ikke koger tør. Aloo = Kartofler Gobi = Blomkål |
|
Opskriften er vist 146270 gange,
og udskrevet 3249 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (29 stemmer) |
|
Kommentarer Annett - 2018-08-28 17:41:54 Har lavet denne flere gange, og synes den er rigtig god. Får den som hovedret og er enig med Mette 2011. Nu har jeg prøvet at bruge frisk ingefær, frisk gurkemeje og masser af frisk koriander. Uhm... det var godt og smukt :) PPP - 2012-10-13 14:39:42 Jeg er fra indien, og det ikke lige sådan den "aloo gobi" ser ud som min mor laver.. Den her ser lidt kedelig ud.. ikke lige nogen en inder ville lave :P mette1011 - 2011-11-16 11:12:03 Super god ret! Kan sagtens spises som hovedret. Denne portion passer til vores lille familie på 2 voksne og 1 barn :-) Det er IKKE sidste gang vi laver den! Annett - 2011-08-08 20:16:30 Dejlig hverdagsret. 10 min. småkogning er nok, hvis man vil have lidt "bid" i blomkålen. En ekstra tomat og yougurt giver retten mere fugtighed. Denne ret er mild i smagen - der er plads til at være rundhåndet med kryddrier. Enig med Per - som hovedret rækker denne portion til 2-3 personer. Kunne blive endnu bedre, med et drys af rigeligt bredbladet persille. Niels Holger Jensen - 2011-08-06 20:20:29 Rigtig god ret som hovedret (her til to personer)- server friske kogte majs ved siden af. Halver chili og garam masala. Her blev brugt "sweet potatoe" (sød kartoffel)og det hittede. Dertil tilsat friske bønner fra haven, som blev kogt med i retten. God mætningsfølelse og dejlig eftersmag selv efter en time efter spisning!! ;o) kim - 2010-07-30 14:19:38 super god ret smager godt lidt tør men det skal helt sikkert laves igen anonym - 2010-07-30 10:17:55 der er ikke karry i indiske retter men Curry.... det 2 forskellige ting.. bare i lige er klar over det anonym - 2010-01-31 16:12:47 jeg har hørt om den ret i filmen bedre end beckan / bend it like beckam! ;> Iqra - 2009-12-05 13:04:00 det er ligesom min mor laver det =D anonym - 2009-10-20 12:20:23 Hej Jeppe. kan godt forstå hvorfor du indrer dig over navnet, når der ikke er puttet karry i. men jeg vil prøve at hjælpe. Karry er i virkeligheden et blandningskrydderi. I Indien består karry bla af gurkemeje chili og masala. Derfor hedder opskriften noget med karry. I de asiatiske lande bruger de aldrig "færdigblandende" karryer men blander forskellige krydderier løbende i retten. Kefas - 2009-09-25 10:32:44 Undskyld mig - men Jeppe fik ikke svar på sit første spørgsmål: hvorfor hedder det "blomkål i karry", når der ikke er karry i retten? Jeg prøver at putte karry i og ser - eller smager - hvad der sker. Vender tilbage. anonym - 2009-09-20 11:01:06 Stege og svitse er præcis det samme: emnet får farve når du udsætter det for varme. Sautere: emnet må IKKE få varme når det får varme. C. Larsen - 2009-08-07 21:48:57 Til Jeppe At svise betyder, at det ikke må brunes, og stege betyder fra få minutter til måske flere timer, at koge - er at dække hele kødet med vand eller bouillion.Masala og koriander skal tilsættes med den første handling - uden at brune. Jeppe - 2009-06-05 13:08:49 Et par spørgsmål fra en med (meget) begrænset kulinarisk erfaring: 1: Hvor kommer karryen ind i opskriften? 2: Skal Garam Masala og koriander i sammen med gurkemeje og chili? 3: Er det med vilje der bliver skiftet så meget mellem at svitse, stege og koge maden? sus.m - 2008-09-05 20:01:33 Ahh, det var godt. Jeg synes måske, den var lidt skarp i smagen, for jeg fik lidt for mange krydderier i. Så jeg puttede tyrkisk yoghurt i og lidt sukker, og så blev det over super delikat!! Per - 2008-06-29 09:45:55 Indisk mad består gerne af mange små retter, og jeg vil sige at der som enkeltstående ret til hovedret er til 2-3 personer her. anonym - 2007-10-28 20:02:40 Smager bedre hvis den bliver lavet i god tid, og så varmes op igen, (evt. om morgenen eller dagen før) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne