Kylling med 40 fed hvidløg
Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel Kilde : Augustenborgs opskriftsamling Indsendt : |
|
|
Del kyllingen i 8 dele. Pil hvidløgsfeddene. Krydr kyllingestykkerne med peber og bland dem med hvidløgsfeddene, laurbærblade, timian, salvie, persille og olie. Lad det hele trække i et par timer.
Sæt ovnen på 180 grader. Kom kyllingestykkerne med hvidløg og krydderier i et stort ovnfast fad med låg (Der kan evt. anvendes stanniol, som låg). Bag kyllingen midt i ovnen i 45 minutter uden låg. Læg så låget på og bag retten i yderligere 15 minutter. Pres til sidst citronsaft over retten og smag til med salt. Rosin og løgkompot: Pil løgene og steg dem hele 1 spsk. olivenolie. Tilsæt rosiner, tomatjuice, vineddike, sukker og salt. Lad kompotten simre for svag varme i ca. 10 minutter, til løgene er blevet bløde. Rosmarinkartofler: Skrub kartoflerne godt og del dem i både, skrællen skal blive på. Bland kartofler, finthakket/presset hvidløg, olie, salt og finthakket rosmarin. Hæld kartoflerne på en bageplade og bag dem i ovnen i 20 - 30 minutter ved 200 grader. Hæld dem op i en skål - og server retten. |
|
Opskriften er vist 14958 gange,
og udskrevet 268 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne