Grillet Dyreryg
Hovedingrediens : Rådyr - Dyreryg Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Puds ryggen af for fedt og hinder, skær evt mørbraderne af og tilbered dem særskilt. Skær langs rygfinnen så fileten er løsnet, skal sidde fast på brystbenene, skær forsigtigt det tykkeste af senen ovenpå fileten af.
Drys lidt timian over hele ryggen og dæk med bacon i skiver. Fastgør bacon med kødnåle eller snør hele dyreryggen. Fastgøres på spyd og steger over god varme ca 50 min. Stegetiden afhænger meget af tykkelsen på ryggen, her er taget udgangspunkt i en ryg som er 6-8 cm tyk. Når ryggen er færdig, skal hvile 10 min, skæres fileten ud over brystbenet og skæres i tynde skiver. Kan steges i ovn og kuglegrill ca 35-40 min ved medium varme. |
|
Opskriften er vist 224894 gange,
og udskrevet 7411 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (40 stemmer) |
|
Kommentarer gunnar - 2019-08-31 15:10:39 upræcise angivelser af stegetid (2 forskellige) Niels - 2016-10-19 07:27:27 jeg har ikke nogen spyd, men en gas gril kan jeg lave den der ?? pia - 2014-09-02 13:47:42 Hej hvis jeg har en Weber gasgril, hvor lang tid skal den så have i ovnen? mvh. Pia anonym - 2011-06-12 12:38:02 Den var super lækkert med bacon og timian. henrik- feb.2009 - 2009-02-19 15:07:54 Det var helt "vildt" godt. Stegte i webergril: kødtemperatur 65 grade, derefter hvile i ca 20min Jan - 2009-01-24 19:01:01 Det er nok det mest lækker jeg har prøvet af vildt. anonym - 2008-07-31 19:04:10 Hvis man laver en pakke af staniol og hælder rødvin i,lukker og steger bliver det også rigtig godt Hanne Petersen - 2008-06-22 18:39:59 Det er rigtig god og nem at lave, bare lækkert Peder Ulrik - 2008-06-04 18:19:38 Når det står fastgøres på spyd og steges i 50 min, er det så på åben grill? - Der står jo senere at den kan steges i kuglegrill i kun 35-40 min? Lone - 2008-05-30 16:30:13 hej. Hvad skal kødtemperaturen være. hilsen Lone Per - 2005-01-01 01:01:01 Den blev utrolig god, det var som smør. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne