Pains au lait
Hovedingrediens : Mel - Diverse mel Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : |
|
|
opløs gæren i håndvarm mælk med salt - lad stå 5 min for frisk gær/15 for tør.
Bland mel og 40 g sukker i en skål. Lav en fordybning i melet og hæld gær i, resten af mælken og det hele æg. Rør sammen og ælt på melet bordplade, til dejen er smidig. Ælt derpå smørret ind i dejen. Læg dejen i en ren skål, dæk med et fugtigt viskestykke, og stil lunt 1 time. Sæt ovnen på 200 grader (185 hvis varmluftovn) Ælt dejen igen og del i 16 lige store stykker. Form dem til aflange boller og læg dem på bagepapir eller en melet bageplade. Lad dem hæve på køkkenbordet i 20 minutter, og bag dem så i 15 min., midt i ovnen. Lad dem køle lidt på en bagerist. Glasur: Opløs 2 spsk. sukker i 2 spsk. lunken mælk og brug en bagepensel til at pensle bollerne. Tips: Pains au lait betyder brød af/med mælk |
|
Opskriften er vist 7453 gange,
og udskrevet 121 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne