Brede boller
Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Pisk æggene let sammen, piskefløden piskes også let sammen, melet sigtes i og det hele røres til dejen er blank og glat, lidt tykkere end pandekagedej.
Sættes på vandet med en teske, det er lidt svært. Tips: gode til jule-suppen, sammen med kød og melboller. Egnsret fra Als / Veddum ved Hadsund |
|
Opskriften er vist 14555 gange,
og udskrevet 179 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Dorte - 2014-01-26 11:58:05 De hedder altså " brejboller " selvfølgelig pga Als-dialekt, ok, Als og omegn. De er angiveligt fra meget gamle dage tilberedt med rugmel for at gøre retten mere mættende. De har så også været større, så der kun kunne være tre boller i tallerkenen, dette har jeg læst på Helberskov - hjemmesiden. Nå, men det drejer sig simpelthen om at " sætte " bollerne i simrende vand og undgå at de får " hale " jeg har været så heldig at have min mor, Grethe, til at lære mig at lave dem, så er de spørgsmål omkring dem så skriv til mig. Karin Pedersen - 2013-04-11 10:43:19 Jeg har ledt længe efter opskriften da jeg kan huske den fra da mine ældre brødre blev konfirmeret og også jeg selv. Da vi havde en sød ældre dame vi kalde "Bedste Karen " (hun kom fra Veddum og vi boede i Skelund) og hun lavede dem til suppen. Da jeg flyttede væk og ikke fik opskriften var jeg virkelig ked af det da jeg ikke fik opskriften. Jeg blev enormt glad da jeg så den her. Det er vidunderligt i holder liv i en egns opskrift fra 1875 Tusind Tak anonym - 2008-09-07 16:40:09 På veddum.dk kan man finde denne kogekoneopskrift, der er lidt mere detaljeret. Bredboller ½ liter fløde (ikke for frisk) og 10 æg røres sammen. 400 g mel sigtes i. 1 tsk salt tilsættes Røres grundigt til en tyk pandekagedej. En gryde letsaltet vand varmes til lige under kogepunktet. Hav koldt vand parat til at hælde i, hvis vandet er ved at koge. Dejes sættes på med en teske –pas på de bliver pænt runde og ikke får hale. Når overfladen er fuld af boller, vendes de med en teske. Bollerne tages op og kommes i koldt vand. De afkølede boller lægges på et fad og er klar til |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne