Kartoffel fuglereder med Waldorfsalat

Kartoffel fuglereder med Waldorfsalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kartoffel fuglereder med Waldorfsalat, billede 4 Kartoffel fuglereder med Waldorfsalat, billede 1 Kartoffel fuglereder med Waldorfsalat, billede 2 Kartoffel fuglereder med Waldorfsalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1-1.5 kg.skrællede kartofler
 
 fedt til friturestegning
 
 Waldorfsalat:
3.5 dl.cremefraiche
1-2 spsk.sukker
0.25 tsk.groft salt
 
3-4 stilkebladselleri
300 g.grønne druer
2 spiseæbler
50 g.Valnøddekerner
 
 Pynt:
 Blade fra bladselleri
 Valnøddekerner
 Druer
 
Opskrift:
Kartoflerne rives fint på et rivejern. Lad dem afdryppe og tør kartoflerne. Kartoflerne må endelig ikke skylles da stivelsen er nødvendig for faconen under stegningen.

Læg dem i et forvarmet fugleredejern. Steg kurvene ad to gange, første gang i 3-4 minutter, anden gang uden metalsier i 1-2 minutter til de er gyldne.

Afdryppes og sættes på et fedtsugende underlag.

Waldorfsalat:
Smag creme fraichen til med sukker og salt.

Rens bladselleristilkene og skær dem på tværs i tynde strimler. Halvér druerne og fjern kernerne. Skær æblerne i terninger. Tag lidt valnøddekerner fra til pynt og hak resten groft.

Bland fyldet i dressingen. Lad salaten stå koldt til serveringen.

Kartoffelrederne fyldes med Waldorfsalaten

Tips:

Har du ikke et fugleredejern kan man også anvende to små metalsier der akkurat passer ind i hinanden.

Hedder nids d'oiseau på fransk.





karakterer:
Opskriften er vist 97053 gange,
og udskrevet 1956 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (20 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-01-16 22:13:00
Hej Jeg varmer jernet først, lægger kartoffelstrimler i, lader fugleredejernet med indhold stege lige længe nok til kartoffelstrimlerne er lysebrune, altså rigtig bløde endnu, men er smeltet lidt sammen, så er de nemme at få fri af formen ( jernet ) og jeg lader dem så stå på bagepapir, og retter lidt på facon, inden jeg steger dem færdig i frituren, selvfølgelig uden form, og de bliver altså ganske fine...hvis du steger dem for længe i jernet, hænger de bare fast, og er så godt som umulige at få af jernet uden de går i stykker Jeg ønsker god fornøjelse, og velbekomme Zerzer

  -   2014-01-12 20:39:08
Pisk 1 - 2 æg og bland de revne kartofler i - så blever rederne fine, uden at hænge fast i jernet.

  -   2013-12-27 15:29:40
Hvor lang tid i forvejen kan man tilberede dem ?

  -   2007-11-25 13:36:27
Er sværere at lave end umiddelbart. Brugte 2 sier og det lykkes ikke at få dem ud af sien. Bruge en hulske i metal, friterede til den havde en meget lys farve i kanten. Lagde 'pandekagen på fedtsugende papir, lod den køle lidt af og puttede den derefter ned i siden og trykkede den helt ned med en spiseske og herfter ned i frituren igen. Da den lige havde tages form, hældte jeg den ud i olie så den blev jævn brun. Tages op med hulske og sættes igen på fedtsugende papir. Kan sagtens laves om formiddagen. Waldorfsalaten lægges først i højst en ½ time før servering, så rederne ikke bliver bløde. Kan anbefales. Fadene så yderst indbydende ud og er i fuldstændig tråd med det 'vilde'

  -   2007-06-25 10:42:57
Fuglerederne fyldes lige inden servering, ellers bliver de bløde.

  -   2005-01-01 01:01:01
Mors "fyld var med peberod - tror jeg!!

  -   2005-01-01 01:01:01
Det er også godt at fylde dem med broccolisalat