Rullesylte
Hovedingrediens : Svinekød - Svinebryst - slag - rullesteg Højtid: Jul Indsendt : |
|
|
Del flæskestykket med en kniv så at det bliver halvt så tykt, men stadig hænger sammen i et stykke.
Læg flæsket med sværsiden ned.
Bland salt og krydder, strø blandingen over flæsket.
Rul flæsket sammen til en fast rulle og sur det med krympet bomuldsgarn.
Lad eventuelt rullen ligge i køleskab til neste dag.
Læg sylten i en gryde. Mål og hæl vand på til det står over sylten. Salt, kog op og skum av. Skræl og skær løg og gulerod i stykker. Læg dem sammen med peber i gryden. Lad sylten trekke under låg på svag varme til en prøvenål går let igennem, ca. 1 1/2 time. Tag sylten op og læg den i pres nogle timer. Læg den for eksempel i en aflang kageform, plaser en kageform ovenpå sylten og sæt et par sukkerposer i formen som tyngde. Server sylten i tynde skiver som pålæg, gerne med sennep og syltede rødbeder. |
|
Opskriften er vist 20393 gange,
og udskrevet 282 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Ingelise Bech - 2020-12-23 16:34:00 Min rullesylte opbevares i en egnet krukke, fx en gammel syltekrukke, den slags man brugte til syltede asier ol. før i tiden. Der står den så og hygger sig i gelen, ( kogelagen der er stivnet evt med husblas, )hvis da ikke der er kogt nogle grisetæer med rullesylten. 🤗 anonym - 2015-12-10 22:38:14 dette er ikke sylte, men rullepølse :) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne