Indisk Dhal

Indisk Dhal, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Bælgplanter - Røde linser

Fedtfattig opskrift

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt af : Louise

Indsendt :      Red :
Indisk Dhal, billede 4 Indisk Dhal, billede 1 Indisk Dhal, billede 2 Indisk Dhal, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Røde linser. tørrede. rå
12 dl. Grøntsagsbouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Spidskommen, stødt
1 spsk. Koriander, stødt
2 spsk. Karry
4 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 Laurbærblade
8 Nelliker, hele
1 Kanelstang kanelstang ca. 5 cm.
2 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
Opskrift:
Svits det hakkede løg i olien eller ghee til de er klare.
Tilsæt koriander, kommen og karry og lad dem brænde lidt af.
Skyl linserne og kom dem i. Lad det simre et minuts tid.
Tilsæt derefter bouillon, hvidløg, laurbær, nelliker og kanel. Lad simre i 45 min.

Tips:

Server med chapati, ris og friske tomater med citronsaft over.





Beskrivelse:

Indisk Dhal opskrift med masser af smag

Gå på opdagelse i det indiske køkken med denne skønne og aromatiske Dhal. Forkæl dig selv eller imponer dine gæster med en simpel, dog smagfuld vegetarisk ret. Selvom den indiske Dhal er vegetarisk, er den fortsat spækket med proteiner. Rettens hovedelement er de lækre bælgplanter, hvad end du laver din Dhal på linser eller bønner. Med denne Dhal opnår du en fedtfattig og proteinrig smagsoplevelse.

En varm vegetarisk smagsoplevelse

Denne opskrift er spækket med varme krydderier og lavet på tørrede rå dhal røde linser. Når du laver denne simreret, kan du på kort tid opnå en nem og lækker aftensmad. Vi anbefaler, at du serverer herligheden med chapati, ris og friske tomater. Den friske og saftige smag af tomater tilføjer en dejlig kontrast til de varme krydderier og giver retten et frisk pust. Ønsker du lidt ekstra syrlighed, kan du tilføje lidt friskpresset citronsaft lige inden servering. På den måde får du en autentisk og velsmagende indisk inspireret ret, der vil glæde både smagsløgene og sanserne.

karakterer:
Opskriften er vist 140020 gange,
og udskrevet 2356 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (96 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5767 (1373 kcal)
KJ pr. Pers. 1441 (343 kcal)
Vægt ialt 2064 gram
Vægt pr. Pers. 516 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 279 KJ (66 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 2.0 gram
Kulhydrat 9.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-02-05 19:16:34
Dejlig opskrift - synes ikke den er for stærk. Jeg brugte grønne linser og undlod nelliker :-)

  -   2018-02-05 19:15:44
Jeg lavede den med grønne linser i stedet - det smagte også dejligt. Jeg droppede både laurbærblade og nelliker, men er vild med opskriften ellers :-) Synes ikke den er for stærk, som mange ellers skriver.

  -   2016-07-20 20:52:45
Virkelig lækker mad. Det skal helt sikkert laves igen.

  -   2013-10-07 10:21:31
Uha den er sku mega stærk. Lavede den men sættede ik så meget i som der står. Den smagt godt og var ik så stærk. Kan virkelige ik forstå hvordan i kan spise den med så meget krydderier i.

  -   2012-10-13 14:43:48
Så vidt jeg ved plejer dhal ikke være så tørt. den plejer at være lidt flydende og ikke så fast. Og nej den ka ikke fryses, syns den mister smag, hvis man fryser den ned. Det i hvert faldt ikke normalt at fryse dhal ned

  -   2012-04-22 16:28:33
Er der nogen, der ved om eventuelle rester kan fryses ned?

  -   2011-09-11 20:25:08
.. skal lige siges jeg brugte indisk madras karry.. kan virkelig anbefales.. meget stærkt og meget lækkert:)

  -   2011-09-11 20:23:34
nøøj, hvor smager den bare alt for lækkert, har lige spist den.. 2 portioner:) sjældent har jeg smagt noget så lækkert!