Rugbrød uden surdej 02
Hovedingrediens : Mel - Rugmel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Helle Indsendt : Red : |
|
|
Vand, gær, salt, olie og sirup blandes og rugmel tilsættes.
Hvedemel tilsættes ved behov.
Røres evt. med håndmikser påsat dejkroge.
Hæver lunt og tildækket et par timer.
Røres let igennem og hældes i form.
Efterhæver 30 minutter.
Pensles med vand og prikkes med gaffel. Bages 1 time ved 175 grader (varmluft ellers lidt højere temperatur). Tips: Denne opskrift er et mix af mange forskellige ideer og specielt velegnet for os i udlandet, der ikke kan købe alm. gær eller kærnemælk |
|
Opskriften er vist 67001 gange,
og udskrevet 1752 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Michele - 2020-12-18 14:36:37 Jeg har lavet denne opskrift en del gange med stor succes. Dog vil jeg anbefale følgende: Brug al det mel, som står i opskriften, men tilføj mere vand (gerne 9 dl i alt). Dejen må ikke blive for tynd, for så falder den lidt fra hinanden, når den er bagt. Det bedste resultat fås ved en tykkere dej, som så skrabes ud med dejskraber eller fyldes i forme med en ske (den skal altså ikke kunne “hældes”). Jeg tilføjer desuden gerne forskellige kerner (2-3dl). Gør man dette, er der til 2 rugbrød (hvor det ene ikke tager skade af en tur i fryseren). anonym - 2013-09-14 18:31:52 jep og nu skal den hjem og prøves , da jeg er i grønland i en lille bygt, kan jeg ikke bare lige få kærnemælk eller yoghurt, så håber meget på det bliver godt :) Christian - 2012-07-18 08:34:44 Hvor mange brød bliver der til i denne blanding? 1 brød eller hvordan? anonym - 2011-10-10 21:24:55 Synes opskriften er lidt forvirrende. Der står 'hvedemel tilsættes ved behov' - altså kun hvis man synes det?? Så står der hældes i form. Nu har jeg brugt 700g rugmel og 200g hvedemel, og så stoppede jeg, for den kan bestemt ikke hældes i en form. Til sidst bliver jeg så lidt forvirret over at der står under tips noget med kærnemælk.. Det er slet ikke nævnt i opskriften. Det kan godt være at jeg er nybegynder med dette bagning, men jeg synes bare jeg mangler lidt informationer, som måske er logik for nogle :-) Piaisverige - 2011-06-19 16:49:50 Fanstastisk dejlig og "hurtig" opskrift, min mand og kollegaer er helt vild med rugbrødet, har prøvet med surdej også men de vil hellere have dette. Det med at tørgæren skal have 65 grader varmt vand ved jeg ikke hvor du har fra, gærceller dør ved 40 grader. og på min pakke tørgær står der lunkent vand. Jeg bor i sverige som i kan se og hvis man vil have lidt kærnemælk i skal man bruge filmjölk, det bruger jeg også til koldskål her ovre. :O) Tak for opskriften :O) Pia Camilla - 2010-11-22 18:18:32 Kan med fordel tilføjes div kerner ( rugkerner, solsikke eller hørfrø). Kernene dækkes med vand, koger et par minutter og trækker et par minutter. Hæld de 7 dl koldt vand i, så har det den rette temperatur til gæret. Mona - 2010-03-25 23:41:27 Et brev tørgær indeholder altså 11,8 gram! Hvor meget mon man så skal bruge? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne