Sachertorte Sacher
Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade Oprindelsesland : Østrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Æggene deles i blommer og hvider.
Smør og flormelis og vaniljekorn piskes hvidt og luftigt. Æggeblommerne piskes i smørblandingen, en ad gangen. Chokoladen smeltes i vandbad, og hældes forsigtig under piskning i smørblandingen. Æggehviderne og sukker piskes til marengs, hvorefter den blandes forsigtig med chokolade/smør blandingen. Til sidst vendes den sigtede hvedemel forsigtigt i blandingen. Herefter fyldes massen i den ønskede springform, hvorefter den bages ved 170 grader i ca. 30 minutter. Prøv evt. at stikke en strikkepind eller lignede ind i midten af kagen, hvis ingenting hænger ved, er kagen færdig. Herefter vendes springformen med bunden i vejret. Fyld: Når kagen er kold løsnes den af formen og flækkes vandret igennem, hvorefter en god abrikosmarmelade smøres på nederste, og toppen lægges på. Overtræk: Bræk chokoladen i mindre stykker, og smelt dem i en skål over vandbad. Pas på chokoladen ikke bliver for varm. Rør æggeblommer og rom i. Pisk fløden stiv og rør den i den afkølede chokolade. Overtrækket smøres på top og sider af kagen så kagen er helt dækket. Til slut sigtes kakao over toppen og kagen er klar til servering. Kagen serveres i passende stykker med iskold flødeskum eller hjemmelavet vaniljeis. Tips: Alle ingredienser skal være stuetemperatur. |
|
Opskriften er vist 27406 gange,
og udskrevet 859 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Steen - 2016-02-10 19:03:56 Lidt rodet vejledning, gav ikke det ønskede resultat |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne