Konvolutter
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Jul Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Smør, mel og æg æltes sammen til en dej, der skal hvile køligt en halv time eller gerne længere.
Den rulles ret tyndt ud og skæres i kvadrater på ca. 7x7 cm. En klat gele eller marmelade lægges på hver, og hjørnerne foldes over, så de mødes på midten og dækker geleen helt. Pensles med æggeblommen, en mandel sættes på, så konvolutten forsegles. Bages ved 170 grader C i ca. 15-20 minutter. Tips: 1 portion giver ca. 30 småkager |
|
Opskriften er vist 13446 gange,
og udskrevet 206 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.2 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2024-05-18 12:27:49 Vi rullede ud i ca. 3mm og det passede ok. Vi lavede en hurtig testbagning af den første konvolut, og den holdte formen bedre end den næste plade, så tænker at det er vigtigt at dejen ikke bliver for varm under forming, måske en tur i køleskabet efter de er formet. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne