Gravet laks med rævesauce
Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet Indsendt : Red : |
|
|
Find først en passende form til fisken – f.eks. en gratinform eller en flad skål. Knus peberkornene i morteren eller en flad skål. Bland med det grove salt.
Mærk begge laksefileter efter med fingerspidserne. Træk benene ud med en pincet. Drys salt, sukker og peberblanding på begge side af fileten. En ad fileterne lægges så med skindet nedad i formen. Skyl dilden kort, ryst den tør og hak den fint. To tredjedele af dilden fordeles på laksefileten i formen, så på den anden, der også allerede er krydret og ligger med skindet opad. Drys resten af dilden over. Læg sølvpapir hen over laksen i formen. Læg et træbræt hen over for at give tyngde – bedst med et par konservesdåser ovenpå. Sæt det i køleskabet, og lad det stå der i 2 dage. Hver dag vendes laksen 1-2 gange i formen, så begge fileter prøver at ligge nederst og trække godt i marinaden. Det var så det! Det sværeste ved hele processen er faktisk at skære det ud og servere det. Hvis man har en rigtig laksekniv, kan man være lykkelig – på grund af den lange, smalle og elastiske klinge, som man kan lave supertynde skiver med. Men man kan naturligvis også klare sig med en anden, så lang kniv som muligt. Tag fileterne op af marinaden og lad dem dryppe af. Læg dem på et skærebræt med skindsiden nedad. Den lange kniv skal næsten lægges vandret an til snittet og føres parallelt fladt med fisken. Sauce: Sennep, sukker og vinaigre blandes, derpå hældes olien i en tynd stråle, mens der piskes ( brug en elpisker ) til sidst blandes den klippede dild, salt og hvid peber i. Sovsen kan laves i forvejen og bliver bedre hvis den får lov til at trække i køleskabet. |
|
Opskriften er vist 29997 gange,
og udskrevet 598 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne