Citronkage med birkes

Citronkage med birkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Penerelle

Indsendt :      Red :
Citronkage med birkes, billede 4 Citronkage med birkes, billede 1 Citronkage med birkes, billede 2 Citronkage med birkes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
3 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Citron, skal heraf Reven skal af 1 citron er beregnet til 10 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Blå Birkes
2 spsk. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sukker og smør røres blødt og æggene røres i 1 ad gangen. Mel, bagepulver, birkes og citronskal blandes og vendes i dejen sammen med mælken. Dejen kommes i en velsmurt, raspdrysset form ca. 22cm Ø, (springform).

Bages ved 175 grader C. alm. ovn nederst i ovnen i 35 minutter. Tjek med en træpind om kagen er gennembagt. Lad den afkøle på en bagerist. Kan serveres lun eller kold. Holder sig et par dage.

Tips:

En god kage at bage dagen før. Den "sætter sig" faktisk, ved opbevaring i lukket beholder.





karakterer:
Opskriften er vist 38552 gange,
og udskrevet 803 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14570 (3469 kcal)
KJ pr. Pers. 1214 (289 kcal)
Vægt ialt 910 gram
Vægt pr. Pers. 75 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1601 KJ (381 kcal)
Protein 5.8 gram
Fedt 20.7 gram
Kulhydrat 43.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-07-31 19:54:21
Jeg laver den med en lækker glassur, hvor jeg koger citron og lys sirup sammen.

  -   2005-01-01 01:01:01
Bagt også med saften fra citronen,- bageform 20 cm + 30 min. i ovnen, Rigtig god !!!