Tørring af modne tomater

Tørring af modne tomater, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Tørring

Hovedingrediens : Drivhus Grønsager - Tomat - Tomater

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Modne tomater
 
 kvistrosmarin
 olivenolie
 
Opskrift:
Tomater indeholder megen væske. Kødfulde tomater er derfor de bedst egnede.


Tomaterne skæres i både, eller for de mindste i halve og lægges på risten med skindet nedad.

Risten stilles i ovnen ved 40-50 grader, for almindelig ovn med døren på klem, i varmluftsovn se i brugsanvisningen hvad der anbefales.

I en almindelig ovn sættes kun en rist i ad gangen. Tørretiden variere fra 24-36 timer afhængig af vandindhold.


De er færdigtørrede, når de føles læderagtige, og når der ikke kommer fugt, hvis man bøjer dem.


Tørrede tomater kan lægges i et sylteglas med en kvist rosmarin og overhældes med olivenolie. Efter 1 uge er de fine at spise til antipasto (forret) eller til madlavning i almindelighed.





karakterer:
Opskriften er vist 13554 gange,
og udskrevet 177 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-09-24 10:55:27
Alternativ opbevaring: Pakkes portionsvis i plastposer og dybfryses. Perfekt efter optøning. Kan dryppes med olie efter ønske.