Airsju
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Oprindelsesland : Danmark Indsendt : |
|
|
Kødet skæres i stykker og svitses i smørret. Der tilsættes 1 1/2 dl vand. Hvidkålen snittes. Kartofler og gulerødder skæres i skiver og kommes med hvidkålen i kødet. Retten koger ved svag varme i en times tid. Der krydres ikke med salt, da kødet naturligt salter retten.
|
|
Opskriften er vist 42989 gange,
og udskrevet 669 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (16 stemmer) |
|
Kommentarer Ove - 2021-05-06 12:15:51 Hvorfor siger I så ikke AIRESJU ??? Det er da den nærmeste "oversættelse" af Irish Stew -- og det kalder jeg og mange andre sønderjyder, retten. anonym - 2016-04-14 21:05:34 Prøv at lave den med en øl - det bruger jeg i stede for bouillon... flemming vendelboe - 2012-10-30 19:39:38 jeg kalder retten for arrezchou, da jeg forestiller mig, at navnet er en sønderjysk version af en fransk ret, arrez= stop/stands og chou for kål. Vi har jo som grænseland adskillige gange haft franske lejesoldater på uinviteret besøg. Men til retten. Jeg gør den svagt sur enten med eddike eller med sennep. Og så bruger jeg lige så meget stribet røget flæsk som fersk flæsk. Retten kan stort set ikke småsnurre for længe. Den er allerbedst, når den varmes forsigtigt op dagen efter. Lige som grønlangkål. Æ Mand - 2010-06-07 10:12:25 Gedigen ret til efterårets kolde dage. Dog ville jeg spare på bacon og kun bruge 100g. Tilsæt 250ml grønsagsbouillion,så er den lige i bullseye! anonym - 2008-12-06 11:41:06 Hej jeg kalder det da ARASJU - det er er fordansket udgave af Irish Stew - kan meget anbefale retten - hilsen Inge |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne