Ærø Pandekager
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
|
|
Mælken lunes, gæren opløses heri og Saltet tilsættes. Æggene deles og æggeblommerne tilsættes en af gangen. Melet piskes i. Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i massen.
Dejen stilles lunt og hæver nu 1 time, med et rent viskestykke over. Husk at bruge en stor skål.
Sættes på panden 3 stk. af gangen med en mellemstor dyb grydeske og bages ved middelvarme, til de er gyldenbrune på begge sider.
Kan Serveres med Rarbarber- eller stikkelsbærkompot i stedet for syltetøj. En skive vaniljeis med jordbærsyltetøj kan også gøre underværker. Tips: Ærø Pandekager er en Ærøsk specialitet efter en gammel originalopskrift. Ligner klatkager, men bliver meget lækre og luftige. Olien skal syde om en tændstik før bagning. |
|
Opskriften er vist 47848 gange,
og udskrevet 899 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (62 stemmer) |
|
Kommentarer Rikke - 2013-01-16 19:06:41 Elsker ærø pandekager :) æblemos ovenpå og det bliver ikke bedre :) en ægte ø bo - 2011-08-06 23:54:10 de kan også steges i olie, så blir de mere sprøde, og "fedter" mindre. supiba - 2009-12-28 19:40:30 Har smagt disse små lækre pandekager i dag. De er lækre efter en lang dulespadsertur. En til ærøboer - 2005-01-01 01:01:01 De er bare altid en vinder Linnea - 2005-01-01 01:01:01 min mormor fra ærø laver dem, de er himmelske en ærøboer - 2005-01-01 01:01:01 al magt til de pandekager... Super lækre... mums Gurli Sørensen - 2005-01-01 01:01:01 De pandekager er bare for gode, man kan vist nemt blive afhængig af dem casper sandberg stark - 2005-01-01 01:01:01 den er fantastisk |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne