Blommer med smuldredej
Hovedingrediens : Frugt - Blommer Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 180 grader C. alm. ovn.
Findel smørret i melet med fingrene og bland sukker i. Kom de halve udstenede blommer i et ovnfast fad og drys sukker på frugten eller mellem lagene, hvis det er en større portion. Fordel smuldredejen over blommerne, den skal ikke samles, men lægges løst over blommerne. Bag i 45 minutter eller til overfladen er sprød og gyldenbrun. Vanniljecremesauce eller flødeskum smager godt til. Vaniljecremesauce: Flæk vaniljestangen og bring den langsomt i kog med mælken. Pisk æggeblommer og sukker lyst i en skål. Hæld mælken i æggene under piskning og tag vaniljestangen op. Hold cremen tilbage i gryden og varm op ved jævn varme, til cremen begynder at tykne og hænger fast på bagsiden af skeen. Cremesaucen må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen og rør fløden i. Si saucen. Server den varm eller kold. |
|
Opskriften er vist 91528 gange,
og udskrevet 1949 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.5 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Camilla - 2011-06-25 12:22:21 Super lækker kage. Jeg lavede den dog med flødeskum blandet op med vanille. Super lækkert.. tina. - 2007-11-23 13:15:10 kanon god kage, server den lun med kold vaniliesauce til. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne