Romtopf
Hovedingrediens : Bær - Diverse bær Indsendt : |
|
|
Begynd romtopfen med sommerens første jordbær. Rens og skyl jordbærrene. Vej dem og kom den i en stor krukke eller et stort glas. Kom samme mængde sukker i. Hæld rom på så bærrene dækkes.
Fyld mere frugt på efterhånden. Større frugt skæres i mindre stykker. Hæld mere sukker og rom på, så det dækker bærrene. Opbevar krukken køligt og rør i den en gang imellem. Forsæt med at lægge frugt og sukker i lag til krukken er fyldt. Hæld eventuelt mere rom på. Lad krukken stå koldt i 4 – 6 uger inden romtopfen serveres. Serveringsforslag: Server bærrene med flødeskum eller is til. Bærrene kan også anvendes sammen med andre desserter. Tips: Romtopf er en stor krukke fyldt med alle sommerens bær, gennemvædet af sukker og rom. Krukken efterfyldes efterhånden, og skal derefter stå et par måneder. Resultatet bliver en fyldig kompot. |
|
Opskriften er vist 33839 gange,
og udskrevet 691 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (11 stemmer) |
|
Kommentarer Alice Kruse - 2016-02-26 15:25:15 jeg bruger det som tilbehør til ost/ostebord hilsen ALice Kruse anonym - 2012-08-30 08:21:11 jeg serverer is med romtopf, men ved ikke hvad man kan drikke til ? Lisbeth - 2008-10-26 11:59:54 Jeg bruger altid Strohrom, gerne 80 eller 60%. En fløderand med romtopf er også dejlig dessert Jens Thogersen - 2008-03-25 18:27:26 Opskriften lyder spændende.. og vil prøve den her i år.. men skal det være lys eller mørk rom - man skal bruge i romtopfen??? Med venlig hilsen Jenst PML - 2005-01-01 01:01:01 Udsøgt til pannekage- og isdesert |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne