Gammeldags vildand med flødesauce 02
Hovedingrediens : Svømmefugle - Gråand - Vildand - moseand Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Ænderne renses for rester af fjer og indvolde og duppes tørre med en køkkenrulle eller lign.
Skær gulerødderne i 1 cm. tykke skiver og løgene i ¼. Varm olien i bunden af en tykbundet gryde og brun ænderne godt heri. Tag dem op efter 5-8 min. og kom urterne i. Når de har taget farve, hældes vand og krydderier i, skru ned på lavt blus, kom ænderne tilbage i gryden, læg låg på og lad det hele simre. A) 20 min., hvis du kan lide rosa andebryst. B) 40 min. hvis de skal være gennemstegte. Nøjes du med de 20 min. må du skære lårene fra, og lade dem koge med 20 min. til. Hold bryststykkerne varme mens du laver saucen. Tips: Stegte kartofler og waldorf salat - hvis det skal være rigtigt. Men hvide asparges-kartofler og en god tomatsalat med masser af rå løg er heller ikke dårligt. |
|
Opskriften er vist 56660 gange,
og udskrevet 2210 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (13 stemmer) |
|
Kommentarer Sascha - 2016-12-20 17:53:05 Hvor meget olie skal der bruges? Per - 2010-01-01 20:34:12 Ænderne skal have 60 minutter eller mere for at blive møre. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne