Blinis - Russiske boghvedepandekager

Blinis - Russiske boghvedepandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Mel - Boghvedemel

Oprindelsesland : Rusland

RuslandIndsendt :      Red :
Blinis - Russiske boghvedepandekager, billede 4 Blinis - Russiske boghvedepandekager, billede 1 Blinis - Russiske boghvedepandekager, billede 2 Blinis - Russiske boghvedepandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

60 gram Boghvedemel
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
10 gram Gær, frisk
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Stegning:
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Begynd med at lune mælken, Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt melet - begge slags. Del ægget, gem æggehviden til senere, rør æggeblommen og resten af mælken. Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med cremefraiche. Lad dejen hæve et par timer.

Pisk æggehviden stiv. Vend den forsigtigt dejen straks før bagningen skal begynde.

2-3 spsk. dej hældes på panden og bag dem i rigeligt smør.

Der kan være 3-4 blinier på en pande vi foretrækker en spejlægspande.





Beskrivelse:

Opskrift på blinis - med fyld op toppings

Blinis er små pandekager, som ofte nydes med stenbiderrogn. Faktisk er blinis med stenbiderrogn en sand delikatesse og en rigtig forårsbebuder. De må pandekager stammer oprindeligt fra Rusland, hvor den ofte spises med røget fisk eller forskellig slags kaviar. Den russiske specialitet består af en gærhævet dej lavet på bl.a. boghvedemel, som giver en nøddeagtig smag. Nogle anvender en speciel pande til at bage deres mini pandekager, men du kan sagtens bruge en stor pande og dermed bage 4-5 styk på én gang.

Udover at lave den klassiske stenbiderrogn blinis, findes der mange andre muligheder for topping.

Hjemmelavet blinis som forret

Med denne blinis opskrift kan du forkæle dine gæster med små blinis pandekager toppet med forskelligt fyld. Det er en sand klassiker som forret, hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af middagen eller fejrer en anledning. Prøv blinis med kaviar og rejer, laks, skaldyrssalat eller parmaskinke og pestocreme. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at prøve dig frem. Server dine blinis pandekager på et stort fad eller anret en tallerken til hver person. Du kan godt regne med ca. 3-5 styk pr. person.

Vil du hellere lave en omgang gammeldags pandekager, så finder du den bedste opskrift her, hos Alletiders Kogebog.

FAQ

Kan blinis fryses?

Ja, blinis kan sagtens fryses. Så lav gerne en ekstra stor portion, så du nemt kan tage dem ud af fryseren på en travl dag.

Hvad er blinis?

Blinis er små mini pandekager, som toppes med forskelligt fyld. Blinis med stenbiderrogn og kaviar er en klassiker, som falder i god jord hos mange.

Kan blinis laves dagen før?

Ja, blinis kan godt laves dagen før. Opbevar dem på køl og genopvarm dem i ovnen, inden servering.

karakterer:
Opskriften er vist 284530 gange,
og udskrevet 5693 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (81 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3218 (766 kcal)
KJ pr. stk. 268 (63 kcal)
Vægt ialt 432 gram
Vægt pr. stk. 36 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 744 KJ (177 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 24.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu