Blinis - Russiske boghvedepandekager
Hovedingrediens : Mel - Boghvedemel Oprindelsesland : Rusland Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Begynd med at lune mælken, Hæld lidt af den i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt melet - begge slags. Del ægget, gem æggehviden til senere, rør æggeblommen og resten af mælken. Pisk det til en glat, tyktflydende dej og smag til med cremefraiche.
Lad dejen hæve et par timer.
Pisk æggehviden stiv. Vend den forsigtigt dejen straks før bagningen skal begynde. 2-3 spsk. dej hældes på panden og bag dem i rigeligt smør. Der kan være 3-4 blinier på en pande vi foretrækker en spejlægspande. |
Opskrift på blinis - med fyld op toppingsBlinis er små pandekager, som ofte nydes med stenbiderrogn. Faktisk er blinis med stenbiderrogn en sand delikatesse og en rigtig forårsbebuder. De må pandekager stammer oprindeligt fra Rusland, hvor den ofte spises med røget fisk eller forskellig slags kaviar. Den russiske specialitet består af en gærhævet dej lavet på bl.a. boghvedemel, som giver en nøddeagtig smag. Nogle anvender en speciel pande til at bage deres mini pandekager, men du kan sagtens bruge en stor pande og dermed bage 4-5 styk på én gang.Udover at lave den klassiske stenbiderrogn blinis, findes der mange andre muligheder for topping. Hjemmelavet blinis som forretMed denne blinis opskrift kan du forkæle dine gæster med små blinis pandekager toppet med forskelligt fyld. Det er en sand klassiker som forret, hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af middagen eller fejrer en anledning. Prøv blinis med kaviar og rejer, laks, skaldyrssalat eller parmaskinke og pestocreme. Mulighederne er mange og kun fantasien sætter grænser, så det er bare med at prøve dig frem. Server dine blinis pandekager på et stort fad eller anret en tallerken til hver person. Du kan godt regne med ca. 3-5 styk pr. person.Vil du hellere lave en omgang gammeldags pandekager, så finder du den bedste opskrift her, hos Alletiders Kogebog. FAQKan blinis fryses?Ja, blinis kan sagtens fryses. Så lav gerne en ekstra stor portion, så du nemt kan tage dem ud af fryseren på en travl dag.Hvad er blinis?Blinis er små mini pandekager, som toppes med forskelligt fyld. Blinis med stenbiderrogn og kaviar er en klassiker, som falder i god jord hos mange.Kan blinis laves dagen før?Ja, blinis kan godt laves dagen før. Opbevar dem på køl og genopvarm dem i ovnen, inden servering. |
Opskriften er vist 284530 gange,
og udskrevet 5693 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (81 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne