Porretærte med skinke og bacon

Porretærte med skinke og bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 3 Pers.
NatmadRet : Natmad - Diverse natmad

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Tina

Indsendt :      Red :
Porretærte med skinke og bacon, billede 4 Porretærte med skinke og bacon, billede 1 Porretærte med skinke og bacon, billede 2 Porretærte med skinke og bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bund:
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Grahamsmel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
125 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
  Fyld:
600 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
150 gram Bacon i tern
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Æggestand:
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Revet, mozzarellaost 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Muskatnød, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
   
Opskrift:
Bunden æltes sammen med hænderne og stilles i køleskab ½ time. Bunden fordeles i en smurt tærteform (obs. den kan ikke rulles på men skal lægges på i små klumper man glatter ud) og forsteges i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Porrer i skiver, skinke og bacon blandes i en gryde og simrer til porrerne er bløde, mens bunden forsteger.

Fyldet fordeles på tærtebunden, og æggestanden røres sammen og hældes over fyldet.

Tærten bages i ovn ved 200 grader C. alm. ovn ½ time. Hold øje med osten - bliver den for mørk, lægges et stykke folie over de sidste 10 minutter.

Serveres med friskbagt flute og grøn salat.

Tips:

Tærtebunden kan laves i forvejen og fryses ned.

Retten er suppergod hele året rundt - både som hovedret og som en meget populær natmad.





karakterer:
Opskriften er vist 701380 gange,
og udskrevet 19636 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (70 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13248 (3154 kcal)
KJ pr. Pers. 4416 (1051 kcal)
Vægt ialt 1662 gram
Vægt pr. Pers. 554 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 796 KJ (189 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 13.0 gram
Kulhydrat 10.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-02-26 17:43:07
Rigtig lækker tærte. Jeg brugte 2 fryseposer som jeg rev op i siden, og lagde dejen imellem og rullede den ud, det fungede fint.

  -   2017-11-23 22:45:46
5 stjerner herfra. Nem og lækker. Bruger altid Lurpak smør i stedet for margarine. Bilder mig selv ind, at det højner smagsoplevelsen :-)

  -   2016-02-22 10:35:55
Min bund blev lige som rasp! Så den hang ikke rigtig sammen, men smagte fint.

  -   2012-07-30 23:53:47
rigtig god opskrift

  -   2012-04-16 14:09:15
Velsmagende tærte. Forbagte en færdigkøbt tærtedej i 10 minutter. Brugte 4 hele æg. OG piskefløde istedet for sødmælk; fyh... men det var godt!

  -   2010-04-07 17:48:53
mand kan eventuel rulle dejen ud mellem to stk bagepapir så er mand også fri for at smøre tærteformen

  -   2010-03-24 18:02:53
Jeg må indrømme det er ikke lige en opskrift i min smag.... men den kan da spises

  -   2010-01-07 19:31:19
Det må være 3 meget sultne natmadsgæster der kan konsumere ca. 1.5 kg med salat og flütes.

  -   2009-09-16 08:19:42
En dejlig tærte men prøv lige at rense jeres opskrifter for stave/slåfejl. Venlig hilsen Tove

  -   2008-11-02 16:19:46
En utrolig god tærte, men jeg undlod dog bacon og brugte flere porrer for at gøre den mindre fed. Men alt i alt en fantastisk tærte.

  -   2008-06-09 19:05:17
Jeg lavede lidt om på opskriften, dvs. jeg skiftede bacon ud med porre og udover det tilsatte jeg også 1 løg. Resultatet blev RIGTIG godt :)

  -   2008-03-14 13:47:05
Sikke en lækker tærte, den smagte vel nok dejligt! Det er også en rigtig god idé at putte lidt hytteost i æggestanden.

  -   2008-03-04 20:18:26
En rest suppehorn eller ris kan være godt at putte i

  -   2007-10-30 21:33:22
kom evt. 1-2 friske tomater og et løg i og undlad evt. skinken eller baconen for at friske den lidt op. Men god :)

  -   2007-09-13 08:28:58
Jeg havde ingen problemer med at rulle dejen ud på et stykke folie, jeg havde muligvis brugt for mget mel da dejen smuldrede lidt ved servering.

  -   2007-03-18 09:49:41
Meget nem at lave. En supergod frokostret!!!!

  -   2006-12-24 12:08:45
Vi er blevet meget "populær" på denne ret. Den smager bare så lækkert, og er i grunden nem. Jeg har prøvet at bruge frosne porrer - det går fint.