Millionbøf
Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød Indsendt af : Hansens Opskriftservice Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pil og hak løget groft.
Smelt fedtstoffet eller varm olien i en gryde, og brun løgene heri.
Tilsæt det hakkede oksekød, og vend det godt til har fået farve.
Kom bouillon, paprika, salt og peber ved og lad retten snurre ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Ryst eller rør en jævning af med mel og koldt vand, og rør den i kødblandingen. Lad retten koge igennem yderligere 5 minutter. Farv med et par dråber kulør og smag til med salt og peber. Serveres til kartofler, kartoffelmos, kartoffelsne eller marcaroni. Tips: Farven på millionbøffen skal minde om saucen til hakkebøf med bløde løg. Hvis du vil gøre retten ekstra lækker og mere fed, kan du komme en anelse piskefløde i. Dette er en ret som de fleste børn og voksne vil elske, selvom den er ganske simpel. |
|
Opskriften er vist 985751 gange,
og udskrevet 24292 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (166 stemmer) |
|
Kommentarer Benny Olesen - 2021-09-13 18:08:59 Super anonym - 2021-03-13 11:57:43 Jeg kommer nogle x champignon i + gulerødder, hvis det skal være rigtig meget sundt. Christel - 2018-11-11 20:10:58 Jeg bruger altså 500 gram kød og 500 gram løg som opskriften siger og det smager konge 😀 mortenegeriis - 2017-03-26 18:22:13 Syntes det er en god opskrift. I nat vågnede jeg op med et set, og tænkte retten må kunne laves med spaghetti, og det blev altså et hit ☺☺☺ mic - 2017-03-22 18:15:02 Jeg bruger også et par fed hvidløg for lige at give det et ekstra pift. vegashunter - 2017-01-28 19:18:55 vil nok mene at det kun er 50 gram løg man laver jo ikke 500 g løg til 500 g kød Karsten - 2016-10-13 17:16:07 AAarh, et halvt kg. løg, er måske lige at skyde lidt over målet, hva?! ;o) Torben - 2016-10-10 22:59:09 flere opskrifter har jeg afprøvet og denne vender jeg tilbage til.Tak. marco - 2016-08-05 01:02:49 Hej, fantastik ret, typisk dansk, jeg elsker det bare, lidt hvidloej vil ogsaa vaere godt, syns du ikke. Søren - 2014-09-10 17:31:59 Energifordelingen er misvisende da kartoflerne ikke er medregnet. Man kan også bruge mere magert fars. Denne ret kaldes også væltet lokum. Mr. Y - 2014-08-29 21:46:41 så nem, at selv en ung student som mig kan lave den! Claus - 2014-05-19 18:26:33 Fantastisk ret! Nidia - 2014-03-18 10:03:22 Rigtigt god ret, og meget nem af lave. John - 2014-03-06 14:40:20 Der mangler helt klart piskefløde. ;-) mortensen - 2014-03-03 11:28:37 Jeg kan ikkke se nogen grund til at laveom på opskriften.Der står gammeldags millionbøf. anonym - 2014-02-15 17:17:26 Vi bruger Karry, i stedet for Paprika, det smage også godt. anita - 2014-02-08 22:37:07 brugte både grøntsags og okse bouillon i sovsen, samt soyasovs i stedet for salt. Ærter og majs er også godt, samt lade pastaen få halvdelen af tiden i sovsen, da de så trækker smag til sig Liselotte - 2013-11-29 18:41:46 ved at følge denne opskrift ender man med noget meget uspiseligt. jeg nægtede at servere det, og måtte skaffe pizza i stedet. nogle meget essentielle ting mangler kraftigt en mængde angivelse. mængde af vand og kulør er ikke ligegyldigt for konsistens og smag. Jeanette - 2013-11-21 08:58:41 Jeg tilsætter altid eddike og sukker i stedet for paprika, lige dele af hver :) Det giver en super lækker smag :) Jan - 2013-08-10 17:22:13 Prøv med ribsgele i sovsen Marianne Thomsen - 2013-06-03 14:02:21 Rigtig god ide med paprikaen, havde jeg ikke tænkt på selv alene hjemme faderen - 2013-05-25 16:47:17 Med 2 børn (2&3 år) og mig som de eneste så er hittet at følge opskriften men tilføje en spiseske estragon (tørret) lidt mere løg ca. 600 gr. ialt husk løg bliver søde i smagennår de bliver svidset. Lav mosen med kartofler og gulerødder ca 4 gange så mange kartofler som gulerødder. hvis sovsen skal glide let for ungerne så stavblendt den så den bliver endnuqaa mere findelt gøres til sidst. velbekomme Hanne - 2013-02-06 17:50:15 Super lækker :-) har elsket den ret siden barns ben. Smager også super med lidt ketchup i sovsen;-) karin i canada - 2013-01-15 17:53:27 Jeg troede det var min mors opskrift, hun serverede den altid med brede noodler JJS - 2012-12-16 19:48:49 Super god. tilsæt med fordel tomatpure, lidt smør, et fed hvidløg og engelsk sovs. Millionbøf/Kødgryde - 2012-12-04 17:22:53 Kan se på alle de kommentarer at folk vil have Kødgryde og ikke Millionbøf... Syntes det er sørgeligt, for det er 2 forskellige retter.... anonym - 2012-11-20 15:50:00 Jeg tilsætter også gulerødder, lauerbærblade og en anelse tomatpuré Michelle - 2012-10-25 19:26:38 Jeg lavede den også med majs - lækkert. Fin og let ret Cap - 2012-08-25 21:47:30 Uhm, det er virkelig en dejlig sommerret Sørensen - 2012-08-19 17:28:42 den er helt fantastisk, men tilsætter også et skvæt balsamico-eddike, så får den lidt syrlig smag.. anonym - 2012-05-30 18:15:23 Kom også gerne lidt ketchup.. Det giver en god afrunding ;) Marianne - 2012-04-26 19:19:58 ikke at forglemme et par laurbærblade - giver lige prikken over i'et Annelise - 2012-04-12 18:03:09 Super lækker opskrift smager lige som da min lavede den da vi var barn. Super Jette, schweiz - 2012-01-13 16:55:25 med soyasauce, lidt ketchup, og et par revne gullerødder smager det godt mig - 2011-11-13 21:36:46 På en skala fra 1 til 10 vil jeg sige 15 :) Bendtner - 2011-11-10 17:16:43 Min livret... Mums :) Kent - 2011-10-16 18:52:57 Kanon nem og som Mormor Lavden den. Lækkert og hurtigt..Katoffelmos et MUST. Hjemmelavde sefølig Tulle - 2011-10-05 19:43:01 Mmmmmm... Lige som min mormor lavede den... :) anonym - 2011-09-20 19:51:55 DEN ER GO´ 8 STJERNER!!! Magnus - 2011-09-18 18:49:15 Hey den her ret er bare god prøv den det er den bedste nogensinde Biff - 2011-07-08 16:47:29 Mille de boeuf med mos.Nam nam...Det skal vi ha´i avten do! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne