Gåsebryststeg
Hovedingrediens : Gås - Gåsebryst Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens grønsagerne og skær dem i mindre stykker. Fordel i et ildfast fad og hæld bouillon samt portvin ved.
Rør smør med peber og 2/3 af allehånden. Skyl stegen for blodrester. Placér den på et spækkebræt og løsn skindet fra begge bryster - dog således at det skindet sidder fast ved brystbenet. Rids skindet med en skarp kniv. Fordel smørblandingen under skindet på hver af de to brystmuskler. Krydr desuden under skindet med salt. Gnid oversiden af skindet med salt, peber og resten af allehånden. Placér stegen på en rist over grønsags-fadet således at al fedtet samles her. Steg i 2-2½ time ved 145-150 grader C. alm. ovn. Lad den hvile i 20 minutter i folie. Det sprøde skind må IKKE dækkes med folie! Skyen skummes og resten af væsken koges ind og jævnes evt. inden den serveres som sovs. Løsn de to bryster og skær ud i passende stykker - skindet skæres i strimler og serveres med. Serveringsforslag: Gåsebryststeg med brunede kartofler, rødkål, whiskyflamberede svesker og frisk blomme. Velbekomme! |
|
Opskriften er vist 81276 gange,
og udskrevet 1887 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.2 (14 stemmer) |
|
Kommentarer miotasmo - 2011-09-03 18:16:39 søger i denne opskrift en kernetemperatur. Jeg har taget skindet af mine gåsebryster, da vi selv har skudt dyret. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne