Stenbiderrogn med majspandekager og champagneskum
Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Stenbiderrogn - Stenbidderrogn Indsendt : Red : |
|
|
Stenbiderrogn ligger i en hinde, der skal ridses med en skarp kniv, og rognen skrabes derefter ud med en ske.
Læg rognen op i en skål, tilsæt koldt vand og pisk med et piskeris, så hinderne fra rognen sætter sig i piskeriset, der jævnligt soigneres for hinder. Når der ikke er flere hinder på piskeriset, er rognen soigneret. Kom så rognen i en sigte og afdryp godt. Rognen krydres med salt, peber og citronsaft.
Majskagerne: Vand koges op med fintrevet skalotteløg, salt og smør. Tilsæt majsmelet under kraftig piskning, og bag massen godt igennem over varmen. Tag gryden af og lad massen afkøle til "lillefinger-varm". Dejen røres med æg og mælk og smages til med salt, peber og hakket dild. Bages på en smurt pande som små, klare kager til pandekagerne bliver lysebrune. Finthakket skalotteløg og dildkviste sauteres i smør i gryden, til løgene bliver blanke. Tilsæt champagne og lad lagen reducere til det halve. Sigt lagen og kog den op. Pisk nu lagen i en lille gryde med æggeblommen, og pisk saucen over svag varme til den bliver en fast skum. Inden servering vendes saucen med den piskede fløde og smages til med den piskede fløde og smages til med fintrevet citronskal, salt og peber. |
|
Opskriften er vist 17831 gange,
og udskrevet 311 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-03-03 15:28:45 I forklaringen under pandekager står der at æg og mælk skal røres i den afkølede masse, men der står ikke noget om mælk i opskriften. Hvor meget mælk skal der bruges!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne