Limpa (svensk krydret sigtebrød)

Limpa (svensk krydret sigtebrød), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Sigtemel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :      Red :
Limpa (svensk krydret sigtebrød), billede 4 Limpa (svensk krydret sigtebrød), billede 1 Limpa (svensk krydret sigtebrød), billede 2 Limpa (svensk krydret sigtebrød), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
25 gram Gær, frisk
1 tsk. Fennikel, stødt
1 tsk. Anis stødt
350 gram Sigtemel
300 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Opløs salt og sirup i lunkent vand og udrør gæren heri sammen med krydderier. Kom gradvist melet i og ælt dejen til den er smidig og slipper bordet let.

Form et eller flere runde (ligesom bondebrød) og sæt dem på en smurt bageplade.
Hævning: tre kvarter.

Sæt brødene i en 200 grader C. alm. ovn og bag dem i en time. Pensl dem med vand to gange i løbet af bagningen (gør skorpen sprød). Pensl igen, når brødet kommer ud af ovnen.

Spis et varmt stykke limpa med smør og nyd den krydrede smag og sprøde skorpe uden andre forstyrrende sanseintryk.

Tips:

Limpa er et traditionelt gammelt svensk krydderbrød, som man laver en gang om ugen. Til en familie laver man ca. 4 brød samme dag, som så kan holde ugen ud. Det smager fortrinligt med den krydrede smag af anis og fennikel og den sprøde skorpe.





karakterer:
Opskriften er vist 90309 gange,
og udskrevet 1226 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9833 (2341 kcal)
KJ pr. Brød 9833 (2341 kcal)
Vægt ialt 1036 gram
Vægt pr. Brød 1036 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 949 KJ (225 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 1.2 gram
Kulhydrat 48.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-16 10:18:44
Er der fejl i opskriften? Jeg kunne kun bruge 400 g mel. Meget massivt og tungt. Brugte vandsprøjtemetoden, der virkede fint

  -   2019-07-16 15:32:04
Lige lovlig sprød i skorpen

  -   2011-06-28 14:15:38
Her plejer vi at pensle med kaffe blandet med sirup, det er rigtig godt :)

  -   2009-10-24 17:14:45
Brug vandforstøver i stedet for at pensle med vand

  -   2009-10-20 10:07:15
Farfars Halvfina var handelsnavnet for det svenske limpa